Procurorii DNA Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile față de comandantul Poliției Eforie, comisarul-șef Cornel Gabriel Coteanu. Ofițerul este acuzat de luare de mită în formă continuată și instigare la abuz în serviciu.

„În perioada iulie-august 2019 și iulie-august 2020, în calitate de comandant al Poliției orașului Eforie, cu gradul de comisar șef, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel ar fi primit în mod repetat și periodic de la o persoană fără calitate specială, coinculpat, sume de bani pentru ca în schimb să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu, în sensul de a permite și de a proteja desfășurarea unor activități de comerț clandestin”, se arată într-un comunicat al DNA din 1 septembrie 2020.

Cornel Gabriel Coteanu (Sursa foto: Facebook)

Potrivit procurorilor, șeful Poliției Eforie ar fi tolerarat activități de comerț clandestin/neautorizat cu precădere pe plajele stațiunii Eforie. Comercianții își puteau desfășura activitatea fără a fi amendați și fără teama că li se vor confisca mărfurile.

Din probele administrate rezultă că suma primită cu titlul de mită ar fi fost de 300 lei/zi, remiterea banilor fiind făcută o dată la câteva zile, preponderent în zilele de luni și joi ale fiecărei săptămâni, în imediata apropiere a sediului Poliției orașului Eforie. (comunicat DNA)

La rândul său, persoana care ar fi dat în mod periodic banii comandantului Poliției orașului Eforie colecta sumele în mod repetat de la persoanele interesate de obținerea protecției pentru activitățile de comerț clandestin. Persoana respectivă, coinculpat în cauză, pretindea și primea bani de la comercianți și pentru presupuse informații despre controalele efectuate de autorități.

Pe de altă parte, în data de 10 august 2020, comisarul-șef Cornel Gabriel Coteanu i-ar fi solicitat unui polițist care constatase o contravenție la regimul rutier să înlocuiască amenda de 1.000 lei cu un avertisment, în condițiile în care numai un judecător putea face asta.

În acest dosar mai sunt anchetate și alte persoane.Trei bărbați, unul din Techirghil și doi din Caracal, sunt în arest la domiciliu începând cu data de 28 august 2020. Ei sunt acuzați de dare de mită, trafic de influență și evaziune fiscală. Unul dintre ei are opt clase și antecedente penale. A fost condamnat în urmă cu câțiva ani pentru că a lovit cu mașina o fetiță pe trecerea de pietoni, în apropierea unei școli, și a fugit de la locul accidentului. Nu avea permis de conducere.

În perioada în care se află sub control judiciar, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel nu are dreptul să își exercite profesia de polițist, implicit prerogativele funcției de șef al Poliției Eforie.

Polițistă, acuzată de șantajarea unui medic estetician. I-a cerut 15.000 de euro

Ofițer de poliție judiciară, patron de firmă, prins în flagrant pentru luare de mită

Un polițist de la Economic negocia șpaga pentru dosare penale

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?