Procurorii DNA Galați au reținut în data de 13 martie, pentru 24 de ore, un polițist din Galați care ajuta contra cost șoferii.

Mitică Petcu, comisar-șef de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.), este acuzat de comiterea a 13 infracțiunii de luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada ianuarie – februarie 2020, comisarul-șef Petcu ar fi primit de la mai multe persoane diferite sume de bani și alte bunuri.

Acestea erau oferite pentru: programarea peste rând a candidaților la examenul pentru obținerea permisului de conducere, înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme și preschimbarea fără programare a permisului de conducere.

Procurorii DNA anchetează și alte persoane în acest dosar. 

Tot în data de 13 martie 2020, comisarul-șef Petcu Mitică a fost dus la instanță cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Judecătorii Tribunalului galați au decis ca polițistul să stea însă în arest la domiciliu pentru o lună.

Ofițerul nu are voie să se apropie şi să ia legătura direct sau indirect cu suspecţii sau martorii: Vasile Ionescu, Costică Ignat, Ion Oprea, Claudiu Narcis Diaconu, Mădălina Condurache şi Simona Carp.

Petcu a fost până în noiembrie 2012 șeful Poliției Rutiere  când  a fost înlocuit de Bogdan Carp.

Anul trecut el a fost însărcinat la nivelul Prefecturii Galați să prezinte adresa Serviciului Județean Anticorupție Galați privind „organizarea unor campanii de informare și conștientizare a cursanților școlilor de șoferi cu privire la aspectele de legalitate pe care le presupune instruirea și susținerea examenului pentru obținerea permisului de conducere”.

Polițist „loverboy” din Deva, arestat pentru proxenetism

CEDO a condamnat România din cauza unor polițiști și magistrați ignoranți

Polițist din Sibiu, arestat la domiciliu după ce a fost acuzat de infracțiuni sexuale cu minore

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?