Skip to content

Control Frontieră: Captură de pietre semiprețioase în valoare de 3,1 milioane de lei

Poliţiştii de frontieră au depistat un cetățean care transporta 250 kg de pietre semipreţioase, presupuse a fi chihlimbar, în valoare de aproximativ 3,1 milioane lei.

La data de 27 octombrie 2020, în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare au oprit în trafic un autoturism, în urma unor informații primite.

Autoturismul, înmatriculat în România, era condus de un bărbat cu dublă cetățenie, maghiară și ucraineană. În zona localităţii Huta Certeze, polițiștii i-au făcut semn să opreacă pentru control. Șoferul a ignorat semnalele polițiștilor și şi-a continuat deplasarea, potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră.

Polițiștii au plecat în urmărirea lui și l-au blocat în trafic cu autospecialele. Șoferul, în vârstă de 31 de ani, a încercat să scape lovind una dintre mașinile de poliție, dar nu a reușit, așa că s-a blocat în propriul autotursim.

În urma controlului, în portbagaj au fost găsiți 11 saci de rafie plini cu pietre semiprețioase de culoare galben-maronie asemănătoare chihlimbarului. Acestea au fost trimie pentru expertiză la Centrul Gemologic Român.

Șoferul este cercetat pentru contrabandă, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Negreşti Oaş decizând să-l rețină pentru 24 de ore. Urmează să fie dus la instanță cu propunere de arestare preventivă.

Cantitatea de aproximativ 250 kg de chihlimbar, în valoare estimată de 3,1 milioane lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar autoturismul a fost indisponibilizat până la finalizarea cazului.

Doi români, mamă și fiu, puși sub acuzare pentru un jaf de 50 de milioane de lire sterline

Minor din Vâlcea, depistat pe Aeroportul din Cluj cu TREI kg de aur acunse în șosete. Venea din SUA

Tezaurul dacic, căutat de procurorii români în Germania și Austria