Skip to content

Control la Frontieră: Documente de identitate false, folosite pentru ședere în Belgia

Un tânăr în vârstă de 30 de ani a fost prins de polițiștii de frontieră români având asupra lui un permis de conducere și o carte de identitate false.

În data de 10 decembrie 2020, în jurul orei 15.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control M.R., un tânăr în vârstă de 30 de ani aflat la volanul unui Mercedes înmatriculat în Franța.

Polițiștii aveau suspiciuni că bărbatul ar deține documente false și au efectuat un control amănunțit. Așa au găsit în portmoneu un permis de conducere și o carte de identitate cu însemnele autorităților din România, dar cu datele de identitate și fotografia acestuia.

În urma verificărilor specifice efectuate, s-a stabilit faptul că documentele erau false. M.R. a declarat că le-a cumpărat cu 450 de euro de la o persoană necunoscută pentru a-și reglementa șederea pe teritoriul Belgiei pentru că este cetățean moldovean.

Un român și-a cumpărat carte de identitate falsă din Italia pentru că a lui expirase

Cu câteva ore mai devreme, un alt cetățean moldovean a fost prins tot de către polițiștii de frontieră ieșeni cu o carte de identitate românească falsă.

Bărbatul în vârstă de 39 de ani se afla într-un autocar pe ruta Praga-Chișinău și avea de gând să ajungă acasă, în Republica Moldova.

În baza profilului de risc, autocarul a fost controlat amănunțit și astfel asupra lui B.R. s-a găsit ascuns, în portmoneu, documentul de identitate fals. B.R. a declarat că a procurat cartea de identitate cu 50 de euro pentru a obţine un salariu mai mare în Cehia.

 

În seara aceleiași zile, tot la un punct de trecere a frontierei din județul Iași, polițiștii au găsit, tot în portmoneul unui bărbat, o carte de identitate românească falsă.

Tânărul prins cu actul fals este un cetățean moldovean în vârstă de 24 de ani și călătorea ca pasager într-un microbuz înmatriculat în Lituania.

El a declarat că are documentul de la un potenţial angajator care i l-a procurat în vederea obţinerii unui loc de muncă, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Cărțile românești de identitate și permisele auto sunt printre cele mai falsificate documente din Uniunea Europeană.

Român prins cu o carte de identitate falsă pe care voia să o ducă în Germania