Skip to content

Control la frontieră. Un bărbat căutat pentru infracțiuni în Franța, arestat

Poliţiştii de frontieră au depistat şi predat autorităţilor competente un cetățean român pe numele căruia era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare emis de autoritățile din Franța la sfârșitul lunii iunie 2020.

În data de 12 septembrie 2020, în jurul orei 14.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier s-a prezentat pentru a intra în România cetățeanul Ruslan Curinoi în vârstă de 41 de ani.

La controlul de frontieră, polițiștii au constatat că pe numele bărbatului era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare pentru că a săvârşit mai multe infracţiuni contra proprietății.

A doua zi după ce a fost prins, magistrații Curții de Apel Galați au decis arestarea urmăritului pentru o perioadă de 30 de zile în vederea extrădării.

Ruslan Curinoi este și-a redobândit cetățenia română în 2014. În acel an, publicația franceză Le Télégramme scria că magistrații din Saint-Malo au condamnat patru cetățeni moldoveni implicați într-o serie de furturi de motoare de bărci pe întreaga coastă a regiunii franceze Bretania bretonă.

Jurnaliștii francezi precizau că doi dintre inculpați nu au fost prezenți la proces, iar procurorul a solicitat doi ani de închisoare împotriva lor evocând starea de recidivă.

Instanța l-a condamnat pe Ruslan Curinoi la 18 luni de închisoare și pe Ivan Mudrenco la doi ani.

FRANȚA: Închisoare cu suspendare și 458.000 de euro amendă pentru un șofer român de camion

Patru sicrie cu droguri, transportate de un român din Spania în Germania. Bărbatul, arestat în Franța

FRANȚA: Șofer român de TIR, prins cu 82 kg de cannabis pe Coasta de Azur. Proces rapid, pedeapsă pe măsură