Skip to content

Copil amenințat cu moartea de tată pentru ca mama să se prostitueze

copil tata amenintare

Un bărbat din Argeș a fost arestat pentru 30 de zile pentru că și-a forțat soția să se prostitueze timp de opt ani. Când aceasta a refuzat, a amenințat că omoară copilul.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești aveau date că în perioada 2016 – februarie 2024 un individ și-a exploatat sexual soția. A obligat-o prin acte de violență fizică și psihică să practice prostituția în diverse locuri din Marea Britanie, Italia și Germania.

„În urma refuzului victimei de a continua, inculpatul  a proferat amenințări, inclusiv cu moartea, la adresa fiului lor minor care se afla împreună cu el, dar și a persoanei vătămate, în scopul de a o determina să revină asupra deciziei”, se arată într-un comunicat DIICOT.

La data de 20 februarie 2024, bărbatul a fost depistat într-un imobil din municipiul Câmpulung unde se afla împreună cu minorul. Agresorul a fost reținut și, pe 21 februarie, judecătorii Tribunalului Argeș au decis arestarea individului pentru 30 de zile. Copilul a fost preluat de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș.