Skip to content

DANEMARCA: Adolescent român, participant la un turneu de fotbal, condamnat pentru viol

Un adolescent român în vârstă de 16 ani a fost condamnat în Danemarca pentru că a violat o fotbalistă în vârstă de 17 ani.

Joi, 28 februarie 2019, el a fost condamnat la doi ani și nouă luni de închisoare urmând să fie deportat și a primit interdicție de a mai intra în Danemarca.

Tânărul se află în detenție de anul trecut atunci când a comis fapta, conform postului de televziune TV2 Nord.

În noaptea de 24 spre 25 iulie 2018 el a atacat o tânără sportivă în vârstă de 17 ani care se întorcea de la un meci de fotbal.

Orășelul Hjørring era gazda turneului de fotbal Dana Cup, o competiție dedicată tinerilor.

În timp ce se afla lângă Hallen Park Vendia, locul turneului, ea a fost dintr-o dată prinsă din spate și târâtă în niște tufișuri.

Atacul a avut loc pe Idræts Allé lângă imobilele din imagine

Când adolescenta a început să țipe, românul a amenințat-o într-o engleză stricată, după cum a susținut ea, și a strâns-o puternic de gât. Apoi a violat-o.

Procurorul Peter Rask a declarat pentru TV2 Nord că, în momentul în care a fost atacată, tânăra vorbea la telefon cu o prietenă care a auzit la început tot ce s-a întâmplat.

Apoi, strigătele s-au pierdut în noapte, pentru că telefonul îi căzuse când a fost prinsă de mână.

Românul, acum în vârstă de 17 ani, a fost arestat două zile mai târziu și a negat că ar fi fost autorul violului și a declarat că nu-și amintește nimic.

Polițiștii danezi au confirmat pentru TV2 Nord anul trecut că românul venise în Danemarca pentru turneul de fotbal din Hjørring.

La proces, adolescentul a declarat magistraților că nu-și amintește nimic din acea noapte pentru că era sub influența alcoolului și a fumat substanțe necunoscute.

Anchetatorii au putut să-l identifice destul de repede.

Au găsit la locul atacului un card bancar emis în România. Au contactat banca emitentă care le-a dat detaliile titularului.

Astfel au putut să ia probe ADN care s-au dovedit a fi identice cu cele găsite pe victimă.

Nu a fost singurul caz de viol care a avut loc în timpul turneului de fotbal.

O fată de 14 ani a fost și ea victimă, dar polițiștii nu au reușit încă să-l găsească pe agresor.