De la Miorița, la Crimă Organizată. Oier din Alba, prins în flagrant încercând să plaseze 16.000 de euro falși

Polițiștii de la Crimă Organizată din Gorj au prins pe 13 februarie 2020 doi bărbați cu vârste de 44 și 45 de ani din Alba Iulia care aveau asupra lor mii de euro falși.

Suma urma să fie pusă în circulație pe piaţa românească.

În cadrul aceleiași acțiuni, s-au efectuat percheziții la un tânăr de 23 de ani din Arad unde s-au mai găsit 73.820 de euro contrafăcuţi.

Cei doi bărbați din Alba Iulia, Ioan Dorin Șerban și Dumitru Saul Bobăilă au fost prinși în flagrant cu 16.000 de euro falși.

Dumitru Saul Bobăilă este oier. În ianuarie 2018, el a fost victima unei tentative de omor comise de alți doi ciobani, unul dintre aceștia fiind chiar cumnatul lui.

Pentru că nu s-au înțeles la numărul și grija acordată mioarelor, cumnatul lui Bobăilă și un alt angajat au tăbărât cu cuțitele și bâtele pe baci. Altercația a pornit și din cauza consumului de alcool al celor doi agresori.

Bobăilă a avut nevoie de vreo 70 de zile de îngrijiri medicale. Povestea s-a terminat cu pedepse cu suspendare pentru cei doi, dar soția baciului a divorțat pentru că a vrut să-i trimită fratele după gratii.

Oierul și partenerul său erau în cârdășie cu Romeo Vasile, tânăr în vârstă de 23 de ani din Arad.

La locuințele acestuia polițiștii au găsit, pe lângă cei aproape 74.000 de euro contrafăcuți și: un pistol, 16 cartuşe neutilizate, două pachete cu aproximativ trei grame cu substanţă sub formă de pulbere albă, două grame de fragmente vegetale verde-oliv şi 13.550 de euro.

Romeo Vasile, muncitor în Arad, a fost condamnat de mai multe ori pentru că și-a condus în mod repetat Mercedes-ul înmatriculat în provincia italiană Asti fără să aibă permis. Într-una dintre dăți a fost prins pe Autostrada A 1 cu 206 km/h.

Magistrații Judecătoriei Târgu Jiu au dispus arestarea preventivă pentru de 30 de zile a celor trei bărbați.

Baciul Saul Bobăilă și Ioan Dorin Șerban au contestat decizia judecătorilor.

Zece mii de euro contrafăcuți, aduși din Italia în România de o grupare din Baia Mare

Bancnote false de 100 de euro, puse în circulație

Comerciant român din Londra, prins cu vodcă contrafăcută, țigări și vin de contrabandă

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?