Dezinfecție împotriva COVID-19 cu apă și detergent de rufe

Doi bărbați din județul Caraș-Severin s-au gândit să profite de pandemie. Au fost prinși când umblau printr-un sat oferindu-se să dezinfecteze locuințele contra cost  folosind o soluție din apă și detergenet de rufe.

Miercuri, 25 martie 2020, în jurul orei 17.00, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Bocșa au depistat în satul Ersig din Caraș-Severin doi bărbați în vârstă de 28 și 29 de ani din Reșița și Bocșa care umblau prin localitate cu două recipiente de pulverizat substanțe lichide.

Aceștia propuneau cetățenilor să le dezinfecteze locuințele, în schimbul unor sume de bani, împotriva răspândirii virusului COVID -19 cu o substanță ce conținea un amestec de apă și detergent de rufe.

Polițiștii au verificat și dacă cei doi respectă ordonanțele militare privind deplasarea și au constatat că unul dintre ei nu avea declarație pe proprie răspundere, iar celălalt o completase cu date nereale.

Cei doi bărbați au fost amendați de câte 5.000 de lei și le-au întocmit dosar penal pentru infracțiunile de tentativă la înșelăciune și fals în declarații.

Modelul declarațiilor pe proprie răspundere a fost actualizat

Platformă online cu toate informațiile despre COVID-19, lansată de autorități

Coronavirus: Armata va patrula pe străzile României. Persoanele peste 65 de ani vor fi izolate la domiciliu

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?