Skip to content

Director general adjunct al Romsilva, trimis în judecată de DNA pentru angajarea unui paznic de vânătoare

Procurorii din cadrul DNA au dispus trimiterea în judecată a directorului general adjunct al Romsilva, a unui inginer din cadrul Direcției Silvice Ilfov și a unui paznic de vânătoare.

Cezar Mihail Răduță, fost director al Direcției Silvice Ilfov, în prezent director general adjunct al Regiei Naționale a Pădurilor, este acuzat de luare de mită și abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

Tot pentru abuz în serviciu va fi judecat și Emil Radu, la data faptelor inginer în cadrul Direcției Silvice Ilfov, Compartimentul resurse umane și secretar al Comisiei de verificare a condițiilor de participare și a competenței profesionale a candidaților înscriși la concursuri.

Director în Romsilva: Ariile protejate ne împiedică să exploatăm pădurea. Nu facem bani!

Ei sunt acuzați că l-au angajat pe Alexandru Constantin ca paznic de vânătoare fără ca acesta să fi absolvit vreo școală profesională silvică. Paznicul va fi judecat pentru dare de mită și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

Potrivit unui comunicat al DNA, directorul general adjunct al Romsilva și inginerul de la Ilfov ar fi permis în cursul anului 2016 angajarea inculpatului Constantin Alexandru.

Pentru că nu avea studcii de specialitate, acesta nu ar fi trebuit să fie angajat, anchetatorii stabilind astfel că salariul pe care paznicul de vânătoare l-a primit de atunci până în prezent reprezintă un folos necuvenit.

„Pentru favoarea făcută, inculpatul Răduță Cezar Mihail ar fi primit de la inculpatul Constantin Alexandru un teren în suprafață de 1.168,91 mp situat în intravilanul comunei Corbeanca, județul Ilfov”, mai susțin procurorii Anticorupție.

Cârdășia Romsilva – Transelectrica a distrus păduri seculare din două parcuri naționale

Tranzacția ar fi îmbrăcat forma unui contract de schimb, directorul general adjunct al Romsilva oferind pentru terenul respectiv un autoturism foarte vechi a cărui valoare era de cel mult 5.000 euro,  mai puțin de jumătate din suma cu care paznicul de vânătoare achiziționase terenul în urmă cu zece ani.

Până la finalizarea rechizitoriului, Romsilva nu a precizat dacă se constituie parte civilă în cauză. Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra a trei terenuri ce aparțin directorului general adjunct al Regiei.

Angajați ROMSILVA, acuzați că au luat o mită de 4,6 milioane de lei, arestați la domiciliu

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!