Skip to content

Doi români au fost arestați la Vâlcea pentru fraude pe piața imobiliară din Olanda

Două arestări în România au pus capăt unei fraude online la scară largă pe piața de închiriere olandeză, se arată într-un comunicat din 28 iunie al Eurojust, Agenția Uniunii Europene pentru Cooperare în Materie de Justiție Penală.

Ca urmare a unei investigații comune privind criminalitatea informatică, DIICOT și autoritățile olandeze au arestat în România doi suspecți care ar fi fost implicați într-o fraudă online pe scară largă pe piața imobiliară din Olanda începând cu 2015.

Aceștia au postat reclame false pe platforme online pentru închirierea de apartamente și au convins sute de victime să plătească chirie pentru una sau două luni.

OLANDA: Româncă, prinsă la controlul din aeroport cu un pistol ascuns în bagaj

Suspecții comunicau prin intermediul sistemelor de mesagerie și au reușit să rămână anonimi. Plățile se făceau în conturi bancare din diferite țări pentru a ascunde și spăla sumele provenite din infracțiuni.

Pe lângă arestări, au fost percheziționate două locuințe și au fost ridicate telefoane, dispozitive informatice și sume mari de bani.

Autoritățile olandeze au emis mandate de arestare europene pentru a-i urmări pe suspecți în justiție în Olanda.

Procurorii români de la DIICOT și Poliția din Râmnicu Vâlcea au lucrat împreună cu procuratura și poliția olandeză de la Haga, ancheta fiind înlesnită prin intermediul Eurojust.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!

Panică pe un aeroport din Olanda după ce un român a amenințat că are o bombă în bagaj