Doi șoferi de autocar și un ghid, trimiși în judecată pentru trafic de migranți și dare de mită

Doi șoferi de autocar au fost trimilși în judecată în stare de arest preventiv pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și trafic de migranți. Alături de ei mai este judecat sub control judiciar și un ghid turistic pentru trafic de migranți.

Potrivit unui comunicat din 14 septembrie a Direcției Generale Anticorupție din Ministerul de Interne, dosarul penal a fost constituit ca urmare a denunțului formulat de către un agent de poliție de frontieră din Giurgiu.

În data de 18 august 2020, un polițist de frontieră care verifica un autocar al unei firme de transport persoane care efectua curse regulate între Grecia și România a găsit doi sirieni (foto) ascunși în compartimentul de odihnă al șoferilor.

Pentru a evita problemele legale, cei doi șoferi ai autocarului au oferit polițistului 1.000 de euro pentru a permite continuarea călătoriei cetățenilor sirieni. Agentul de poliție și-a sesizat colegii de la Anticorupție care l-au prins în flagrant pe unul dintre șoferi când dădea banii.

Investigația a scos la iveală că ambii șoferi, Dan Alexandru Ianovici și Ionuţ Marian Miron, i-au preluat pe cei doi sirieni din Grecia în schimbul sumei de 1.500 de euro. Conform anchetatorilor, la activitatea infracțională a participat și un ghid din cadrul societății de transport internațional de persoane care avea rolul de a-i ascunde pe cei doi cetățeni sirieni în momentul tranzitării punctelor de trecere a frontierei de pe traseu. Nicoleta Narcisa Antoneac ar fi primit și ea o parte din bani și este judecată sub control judiciar.

Numele șoferului Ionuț Marian Miron a mai apărut într-o anchetă similară. Potrivit presei locale din Arad, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, prin rechizitoriul din data 07.05.2014, au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Miron Ionuț Marian pentru comiterea infracţiunii de trafic de migranţi.

În iunie 2014, Tribunalul Arad l-a condamnat pe Miron la doi ani cu suspendare pentru trafic de migranți pentru că șoferul și-a recunoscut vina. El fusese prins la granița cu Ungaria, la sfârșitul lui februarie 2014, cu trei cetățeni străini ascunși într-un spațiu scpecial amenajat în spatele WC-ului din autocar. Aceștia intraseră ilegal în România și aveau de gând să ajungă în Italia.

Miron, care era angajat al unei firme de transport persoane care efectua rute regulate România– Italia, i-a ascuns pe străini în Autogara Filaret din București. De la fiecare dintre ei ar fi primit 300 de euro în momentul ajungerii la destinație. Potrivit sentinței din 2014, Miron mai fusese condamnat penal în 2004.  Durata de încercare a pedepsei a fost de trei ani, șoferul trebuind să presteze muncă în folosul comunității la Drumuri și Poduri sau la Casa de Pensii.

TURDA: Firmă de transport rutier de mărfuri, special înființată pentru trafic de migranți

Șofer român, prins cu 12 migranți ilegali în microbuz. Riscă până la ȘAPTE ani de închisoare VIDEO

Sute de migranți, transportați cu TIR-uri în Marea Britanie printr-o rețea condusă de un român și un kurd

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?