Skip to content

Două angajate ale unei bănci, reținute pentru sustragerea a 270.000 € din conturile clienților

Polițiștii și procurorii din Neamț au efectuat mai multe percheziții la persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de 270.000 de euro prin infracțiuni de delapidare și spălare de bani.

În data de 23 iunie 2020 , polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Neamț, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au efectuat șase percheziții la locuințele din județul Neamț ale unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de delapidare, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și spălare de bani.

Conform unui comunicat al Poliției Române, în perioada 2015 – 2019, două femei de 34, respectiv 38 de ani, au profitat de funcțiile deținute în cadrul unei unități bancare și ar fi delapidat importante sume de bani din conturile unor clienți. Banii le-au folosit pentru ele, prejudiciul estimat fiind de 270.000 de euro.

Au fost puse în executare două mandate de aducere, persoanele în cauză fiind conduse la sediul poliției. Cele două angajate ale băncii au fost reținute pentru 24 de ore.

Ele sunt cercetate sub aspectul comiterii infracțiunilor de delapidare, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și spălare de bani.

Curier din Galați, cercetat penal pentru că și-a înscenat propria tâlhărie ca să ascundă o delapidare

Un oficial danez a furat peste 15 milioane de euro din fonduri publice pentru persoane cu dizabilități

Ilegalitate marca PSD Suceava, plătită de toți românii. 60 de primării sunt în colaps financiar