Procurorii DIICOT din Cluj au dispus pe 13 aprilie 2019 reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a doi bărbați pentru săvârșirea infracțiuniilor de trafic de persoane în formă agravată, proxenetism, trafic de droguri de risc, acces ilegal la un sistem informatic, în formă agravată și alterare a integrităţii datelor informatice.

Ulterior, magistrații Tribunalului Cluj au dispus ca Andrei Codruț Dinu și Sorin Irinel Cincă să fie arestați pentru 30 de zile.

Conform procurorilor DIICOT, Cincă a recrutat începând cu 2014 mai multe persoane de sex feminin cu scopul de le exploata sexual.

Le obliga să practice prostituția și le ținea în apartamente închiriate în regim hotelier din  Cluj-Napoca, Sibiu, Craiova și Oradea.

El le înlesnea activitatea de prostituţie prin gestionarea unor conturi pe site-uri de profil.

Pentru a constrânge persoanele vătămate să practice prostituția, Cincă le injecta heroină, creându-le astfel o stare de dependență față de această substanță, susțin anchetatorii.

Dinu a deţinut şi a vândut droguri de mare risc lui Cincu. Metadona era expediată sub formă de pachete prin intermediul firmelor de curierat.

La percheziţiile domiciliare au fost găsite şi ridicate 47 de comprimate de metadonă de 20 de mg, 12 comprimate de metadonă de 5 mg, 16 telefoane mobile, 11 cartele SIM, două memory stick-uri, două carduri de memorie, acte de identitate ale altor persoane și sume de bani.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de la Crimă Organizată din Cluj-Napoca și București și cu a jandarmilor.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operaţiuni Speciale.

Conform amosnews, care cita buletinul de presă al Poliției Capitalei, Cincă a fost prins în flagrant în iulie 2004, când avea 22 de ani, în Sectorul 4 din București având asupra sa 55 de comprimate de metadonă.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?