Cocaină și heroină în valoare de 1.000.000 de euro au fost aduse din Belgia în România ascunse printre lenjerii de pat. Drogurile au ajuns la un albanez domicliat în țara noastră.

La data de 16 iunie 2020, procurorii antidrog au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a cetățeanului albanez S.N. pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.

Cu o zi înainte, în jurul orei 15:20, un cetățean român care conducea un autoturism a fost oprit în baza unui consemn la Borș chiar când intra în România.

Mașina a fost controlată și, la prima vedere, bărbatul în vârstă de 26 de ani avea mai multe cutii din carton ce conțineau obiecte vestimentare și lenjerii pentru pat.

Exista suspiciunea că în interiorul autoturismului sunt ascunse droguri, astfel că a fost chemat un echipaj special al Direcției Generale a Vămilor care a adus un câine antrenat pentru depistarea de stupefiante.

Câinele de serviciu a indicat partea din dreapta a bordului mașinii, în zona torpedoului, așa că mașina a fost demontată. Astfel, a fost descoperit un locaș special amenajat unde au fost găsite 13 pachete care conțineau cantitatea de 4,5 kg de cocaină și peste 8 kg de heroină.

Valoarea totală a drogurilor este de peste 1.000.000 euro. Potrivit unui comunicat al DIICOT, cocaina și heroina au fost procurate din Belgia și transportate pe ruta Belgia – Franța – Austria – Ungaria – România.

Zonele de distribuire sunt, potrivit Poliției Române, București și județul Ilfov.

Aici urmau să fie preluate de către cetățeanul albanez S.N. Românul care a fost prins la frontieră a fost lăsat să-și continue drumul polițiștii de la Crimă Organizată efectuând o acțiune de prindere în flagrant a albanezului în timp ce prelua autoturismul în care erau ascunse drogurile.

Cetățeanul albanez în vârstă de 40 de ani urmează să fie prezentat Tribunalului București pe data de 17 iunie 2020 cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Droguri și prostituție infantilă într-un club clandestin din Bacău al unor oameni de afaceri. Polițist, arestat

Înscenare pusă la cale de un traficant turc de droguri ca să scape din închisorile românești

Șofer de autocar și familia, bătuți de traficanții de droguri

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?