Procurorii DIICOT din Bacău au efectuat pe 27 și 28 martie 2019 șapte percheziții la domiciliile unor persoane și la sediile unor firme într-un dosar complex de crimă organizată.

Dosarul are ca obiect infracțiuni de trafic de droguri, punerea la dispoziţie a unui local pentru consumul ilicit de droguri, folosirea prostituției infantile, infracțiuni de corupție și asimilate faptelor de corupție, se arată într-un comunicat din 1 aprilie 2019 al DIICOT.

Investigația vizează activitățile unor oameni de afaceri din municipiul Bacău care, începând cu anul 2015, au amenajat un club clandestin în care organizau aproape zilnic petreceri în timpul cărora se consumau o gamă variată de droguri și se utilizau în mod curent serviciile unor persoane de sex feminin minore care practică prostituția.

Procurorii DIICOT susțin că în jurul persoanelor care se ocupau de întreținerea clubului și de organizarea petrecerilor s-a agregat un anturaj din care făceau parte oameni de afaceri, persoane cunoscute cu trecut infracțional, precum și funcționari din cadrul unei instituţii publice.

Până în acest moment au fost reținute și ulterior, arestate preventiv trei persoane. Printre acestea, și un ofițer din cadrul IPJ Bacău.

Vasile Adrian Ardeleanu este ofițer operativ în cadrul Secției 2 Poliție din Bacău. 

Judecătorii Tribunalului Bacău au decis pe 28 martie arestarea acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

Polițistul este acuzat de trafic de influență și folosirea prostituției infantile. El este căsătorit și are doi băieți.

Vasile Răducanu zis Vajenie a fost arestat pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere, cumpărare de influență și proxenetism.

Marius Scutaru va sta 30 de zile după gratii pentru trafic de droguri, punerea la dispoziţie a unui local pentru consumul ilicit de droguri, sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și părăsirea locului accidentului, cumpărare de influență, complicitate la săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență și folosirea prostituției infantile.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?