Familie din Primăria Deva, trimisă după gratii de magistrații Tribunalului Alba pentru corupție

Secretarul general al Primăriei Deva, soțul și cumnatul acesteia au fost arestați pentru 30 de zile în urma unei hotărâri a Tribunalului Alba din seara de 1 aprilie 2021. Cei trei fuseseră reținuți cu o zi înainte de către DNA.

Potrivit procurorilor, Laura Sârbu (foto) a fost arestată pentru trafic de influență în formă continuată. Soțul ei, Hadrian Sârbu, angajat în cadrul Biroului Investitori Relații Externe al Primăriei Deva, a fost trimis după gratii pentru complicitate la trafic de influență în formă continuată.

Comunicatul DNA precizează că a mai fost reținută și o persoană fizică, administrator al unei societăți comerciale, acuzată de aceeași infracțiune ca Hadrian Sârbu.

Este vorba, așa cum reiese din decizia Tribunalului Alba, despre Adrian Mihai Bodrean, cumnatul Laurei Sârbu. Bodrean este consilier superior în Primăria Deva din ianuarie 2020.

Căutat în Austria pentru furturi de utilaje, arestat la Deva

DNA susține că în perioada 2020 – 2021, Laura Sârbu, beneficiind și de ajutorul soțului ei, a primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei și ar fi pretins de la același om de afaceri suma de 7.000 euro pentru a-și trafica influența pe care a pretins că o are asupra funcționarilor din cadrul Primăriei Deva.

Banii respectivi au fi fost primiți și pretinși pentru traficarea influenței în scopul atribuirii către societatea omului de afaceri a unor contracte de lucrări în cadrul proiectelor derulate de Primăria Deva și pentru a asigura obținerea de către acesta a documentației necesare construirii unei hale de producție.

La data de 5 august 2020, omul de afaceri a încheiat cu Primăria Deva un contract pentru efectuarea unor reparații curente la „Adăpostul de urgență pe timp de noapte”, aflat în subordinea Direcției de asistență socială Deva. Șef Serviciu resurse umane, adminsitrativ, strategii și de arhivare în cadrul acestei direcții este soția lui Bodrean, sora Laurei Sârbu.

Ca urmare a înțelegerii inițiale, omul de afaceri, prin intermediul societății administrate de Bodrean, ar fi remis secretarului general al Primăriei municipiului Deva, Laura Sârbu, suma totală de 40.000 lei. Ea este secretar al municipiului Deva din 2005.

În 2017, o publicație locală din județul Hunedoara scria că mai toate rudele Laurei Sârbu au ajuns angajați ai Primăriei Deva, printre care și soțul ei, proaspăt arestat.

Polițist „loverboy” din Deva, arestat pentru proxenetism

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!