Nu numai Bac-ul se fraudează cu camere video, ci și la examenul pentru permisul auto. 3.000 de lei a plătit un  „viitor” șofer din județul Bistrița-Năsăud instructorului său auto pentru a-l ajuta să treacă proba teoretică.

Ziua de 1 iulie 2021 n-a fost una cu noroc pentru un individ care dorea să devină șofer. Polițiștii din cadrul Direcției Generale Anticorupție au prins în flagrant a doi bărbați: un instructor auto și un candidat la obținerea permisului de conducere auto.

Mită de 300 de euro pentru a trece proba practică a examenului auto

Instructorul își ajuta elevul să promoveze proba teoretică. Polițiștii de la Permise și Înmatriculări au observat ceva în neregulă în comportamnetului unui candidat, așa că și-au anunțat colegii de la Anticorupție.

Aceștia au intervenit rapid în sala de examen și au constatat că modalitatea de fraudare a examenului auto consta în folosirea unui sistem audio-video de transmitere la distanță.

„Pentru a beneficia de acest ajutor, candidatul la obținerea permisului de conducere a oferit instructorului auto suma de 3.000 de lei, bani pe care i-a dat anterior probei de examinare”, se arată în comunicatul Direcției Generale Anticorupție.

Instructorul și „șoferul” sunt cercetați acum pentru trafic de influență, respectiv cumpărare de influență,

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!