Skip to content

Focuri de armă pentru oprirea unui braconier. Urmărire ca-n filme pe un drum forestier

Polițiștii de frontieră din Maramureș au oprit cu focuri de armă un bărbat în mașina căruia s-a găsit dovezi ale infracțiunii de braconaj cinegetic.

Pe 10 iunie 2021, în jurul orei 03.20, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Vișeu de Sus au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a unui autoturism marca Mitsubishi care circula pe un drum forestier, de la frontiera de stat spre interiorul țării, mai precis spre localitatea Borșa.

Mașina nu avea plăcuțe de înmatriculare. Șoferul nu a oprit la semnalele polițiștilor de frontieră și nici la somațiile acestora.

Cu mașina Poliției la braconat. Noaptea, la lumina farurilor

Bărbatul, un cetățean român în vârstă de 35 de ani și domiciliat în județul Maramureș, a accelerat și de aceea oamenii legii au fost nevoiți să tragă trei focuri de avertisment în plan vertical. Șoferul tot nu a oprit.

După câțiva kilometri, o altă patrulă a poliției de frontieră a încercat sa-l oprească, dar fără succes. Așa că polițiștii au tras spre pneurile autoturismului.

În acel moment, șoferul a virat brusc pe un drum lăturalnic și s-a răsturnat într-un pârâu încercând să treacă un pod. S-a ales cu câteva răni, nu grave, și a refuzat asistența medicală.

La un control sumar, în mașină au fost observate smocuri de păr de animal și pete de sânge, indicii privind săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Polițiștii au mai constatat că maramureșeanul avea permisul auto anulat.

Un tânăr de 21 de ani aflat la braconat a împușcat doi cai și i-a îngropat