Chestorul Adrian Iacob, fost rector al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, și comisarul-șef Petrică-Mihail Marcoci, fost prorector al aceleiași instituții, au fost trimiși în judecată pentru instigare la șantaj.

Ei l-au determinat pe polițistul Gheorghe Adrian Bărbulescu să o amenințe cu moartea pe jurnalista Emilia Șercan care investiga modalitatea de obținere a titlurilor de doctor de către ofițeri superiori.

Conform rechizitoriului, la sfârșitul lunii martie și începutul lunii aprilie 2019, chesotorul Iacob și comisarul-șef Marcoci l-au determinat pe ofițerul Bărbulescu, pe care îl păstraseră în cadrul Academiei după absolvire, să îi transmită Emiliei Șercan mai multe mesaje de amenințare.

L-au instruit pe Bărbulescu să achiziționeze mai multe aparate de telefon second hand și cartele preplătite pentru a transmite mesaje de amenințare jurnalistei.

Cei doi ofițeri superiori i-au promis subalternului Bărbulescu (foto) că, dacă trimite mesajele de amenințare, îi vor asigura protecția pentru a nu fi tras la răspundere penală și l-au încurajat să comită faptele.

Iacob și Marcoci au pus și un alt ofițer debutant din cadrul Academiei să o amenință pe Emilia Șercan, însă acesta a refuzat.

În perioada menționată, jurnalista a publicat mai multe articole care vizau activitatea Academiei de Poliție, articole care ar fi putut avea consecințe semnificative asupra carierei și reputației celor doi inculpați.

Anchetele despre tezele de doctorat plagiate au expus o cutremurătoare rețea de complicități, putere, influență și bani construită pe impostură la cel mai înalt nivel al instituțiilor statului (Emilia Șercan)

După trimiterea mesajelor de amenințare, foștii șefi ai Academiei de Poliție au avut mai multe convorbiri cu autorul faptei folosind aplicații telefonice criptate sau prin intermediari.

Chestorul Adrian Iacob (stânga) și comisarul-șef Petrică-Mihail Marcoci vor fi judecați de magistrații Curții de Apel București

I-au cerut să șteargă toate schimburile anterioare de mesaje și l-au învățat ce să declare organelor de urmărire penală.

L-au asigurat că va primi o pedeapsă ușoară, precum și că va fi menținut în cadrul Academiei chiar în situația unei condamnări.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel București. Gheorghe-Adrian Bărbulescu, ofițerul care a amenințat-o pe jurnalistă, urmează să încheie un acord de recunoaștere a vinovăției, anunță DNA.

Un ofițer de la Academia de Poliție „A.I. Cuza” a amenințat cu moartea o jurnalistă

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?