Fostul președinte al FRF, Mircea Sandu, trimis în judecată pentru luare de mită

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată a Lui Mircea Sandu și a soției sale.

Mircea Sandu era la data faptelor președinte al Federației Române de Fotbal și a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită,

Soția sa, Elisabeta Sandu, a fost trimisă în judecată pentru de complicitate la luare de mită.

Conform rechizitoriului întocmit, la data de 2 octombrie 2009, inculpatul Sandu Mircea, în calitate de președinte al Federației Române de Fotbal, beneficiind de ajutorul soției sale Sandu Elisabeta, a primit cu titlu de mită suma de 724.000 lei.

Procurorii susțin că suma a fost dată de două persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societăți de avocatură.

Banii respectivi au fost primiți de inculpat pentru ca Federația Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistență juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009.

În perioada 22 septembrie 2008 – 02 octombrie 2009, Sandu Mircea a disimulat adevărata natură a provenienței sumei de bani încasată în condițiile de mai sus (în contul soției sale).

A creat astfel, contrar realității, aparența că această sumă ar reprezenta daune plătite de societatea de avocatură acesteia din urmă, ca urmare a nerespectării unor clauze contractuale.

În baza acestor contracte, în cursul anului 2011, societatea de avocatură a obținut de la Federația Română de Fotbal suma de 11.705.626 lei.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului penal asupra unor bunuri imobile ce aparțin celor doi inculpați, se arată într-un comunicat al DNA din 4 iunie 2019.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA