Fostul primar al Brașovului, trimis în judecată pentru șantaj în timpul campaniei electorale

George Scripcaru, fost primar al Brașovului și actual consilier local PNL, a fost trimis în judecată pentru șantaj în formă continuată. Alături de el, este judecat și directorul general al regiei de transport locale, George Mihai Cornea.

Potrivit procurorilor DNA, în timpul campaniei electroale pentru alegerile locale din 2020, Scripcaru a fost deranjat că spoturile electorale care rulau în mijloacele de transport în comun erau ale USR.

„În calitate de primar al municipiului Brașov înscris în cursa electorală pentru obținerea unui nou mandat, inculpatul Scripcaru George l-ar fi amenințat, la data de 12 august 2020, pe unul din angajații societății comerciale care difuza spoturi electorale în interiorul autobuzelor aparținând Regiei Autonome de Transporturi Brașov (R.A.T.B.V.) S.A., că firma va avea de suferit dacă nu oprea imediat difuzarea acelor reclame”, se arată într-un comunicat al DNA din 10 decembrie 2020.

Scripcaru i-a ordonat șefului regiei de transport să ceară firmei AD & GO Advertising difuzarea unor știri pozitive despre realizările administraţiei Scripcaru. Discuțiile dintre Cornea și Melinda Țuțuianu, asociat al AD & GO au fost înregistrate și au ajuns în presă.

Persoane din conducerea unei firme a Primăriei Piatra Neamț, pe mână cu cămătarii și tâlharii

„Cred că îmi iau ăştia gâtul dacă apare vreun USR în maşină, mă zboară cu totul de acolo, adică nu nu am cum să le las!”, spune Cornea.

AD & GO Advertising semnase un contract de locațiune cu RATBV pentru spațiul din interiorul autobuzelor. În perioada 6-12 august 2020, Scripcaru a făcut presiuni prin intermediul lui Cornea pentru oprirea spoturilor electorale ale contracadidanților și promovarea gratuită a realizărilor sale.

Melinda Țuțuianu a scris pe pagina sa de Facebook că a primit amenințări, iar polițiștii locali erau trimiși să-i fileze sediul firmei.

Scripcaru a pierdut alegerile, dar a fost ales consilier local pe listele PNL. Primăria a fost câștigată de fostul senator USR, Allen Coliban.

Un primar și-a chinuit copila în timpul concediului. Dezbrăcată, cu mâinile sus și fața la perete, fata era obligată să repete că nu este figurantă

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!