Gardian, reținut pentru o șpagă de 12.000 €. Trebuia să ducă unui deținut droguri și telefoane mobile

Un gardian, angajat al Penitenciarului Spital Rahova din București, a fost reținut pe 18 ianuarie 2021 de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru luare de mită. 

Agentul operativ Adrian Antonio Bulearcă are 25 de ani, are domiciliul într-o comună din Teleorman și a absolvit o școală postliceală sanitară din București. Lucrează ca polițist în Ministerul Justiției din 2017, iar din 2019 a fost transferat la Rahova.

Este acuzat că în perioada decembrie 2020 – ianuarie 2021 a acceptat promisiunea a două persoane, martori în cauză, de a-i remite sumele de 10.000 euro și 1.200 lei.

Pentru acești bani, gardianul trebuia să introducă în Penitenciarul Rahova 50 de grame de droguri și trei telefoane mobile. Acestea urmau să ajungă la un deținut.

Gardian de la Penitenciarul Bacău, arestat pentru luare de mită. 200 de euro ziua de permisie

La data de 18 ianuarie 2021, se arată într-un comunicat al DNA, polițistul de penitenciare a primit 12.000 de euro de la cei doi martori, în parcarea unui supermarket din București. Pe lângă bani i s-au dat și cele trei telefoane mobile și un plic conținând o substanță albă.

În acel moment, gardianul Bulearcă a fost prins în flagrant. Tribunalul București decide pe 19 ianuarie dacă agentul, care lucrase în trecut și la Penitenciarul Jilava, va fi arestat sau nu pentru 30 de zile.

Se pare că Adrian Antonio Bulearcă avea ceva probleme cu banii. În ianuarie 2019, Judecătoria Videle a admis încuviințarea executării silite cerute de Kruk România.

În februarie 2020, aceeași instanță a decis că polițistul trebuie să ramburseze un împrumut de 3.000 de lei pe care îl luase de la o femeie. Bulearcă a ignorat sentința și nu a achitat banii, astfel că, la sfârșitul lunii iulie, judecătorii au decis încuviințarea unei alte executării silite.

Penitenciarul Tulcea, Raiul pușcăriașilor. Gardieni, arestați pentru mită

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!