Skip to content

Grup infracțional organizat specializat în șantaj amoros la Serviciul de Ambulanță Caraș-Severin

În loc să salveze vieți, patru angajați ai Serviciului Județean de Ambulanță Caraș- Severin se ocupau cu șantajarea unei femei cu copil chiar în timpul orelor de program.

Miercuri, 13 noiembrie 2019, procurorii DIICOT au efectuat mai multe percheziții domiciliare, dar și la sediul Serviciului Județean de Ambulanță Caraș-Severin.

Anchetatorii fac cercetări într-un dosar în care șeful Serviciului, Adrian Arsenie Truică, și patru subalterni au constituit un grup infracțional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de șantaj.

Conform unui comunicat al DIICOT, în cursul anului 2019, aceștia ar fi constrâns-o, amenințat-o și ar fi încercat să o determine pe fosta iubită a lui Truică să reia relația cu el.

Gruparea era condusă de pesedistul Adrian Arsenie Truică (foto), membrii acesteia fiind în mare parte subalternii săi.

În februarie 2019, Adrian Arsenie Truică a fost părăsit de iubită. Nu s-a împăcat cu acest gând, așa că a început, susțin procurorii, să o amenințe și să o constrângă psihic să reia relația cu el.

A amenințat-o că va da în vileag poze indecente pe care le avea cu femeia, astfel încât aceasta să-și piardă locul de muncă și custodia copilului pe care îl are.

I-a trimis mesaje de amenințare și i-a spus că are filmări cu ea nud pe care le-a făcut pe când erau împreună într-o cameră de hotel din stațiunea Băile Herculane.

Mai mult, a trimis doi șoferi și un medic să o urmărească pe fosta sa iubită și să o intimideze. Un alt apropiat al lui Arsenie a trecut la aceleași amenințări în încercarea de a o face pe femeie să se întoarcă în brațele șefului de la Ambulanță.

La o lună de la despărțire, Adrian Truică l-a sunat pe fostul soț al femeii și i-a spus despre fimulețele făcute la Băile Herculane, atrăgându-i atenția că i le poate oferi dacă vrea să obțină custodia copilului.

„În luna iunie 2019, suspectul a adresat mesaje de amenințare persoanei vătămate spunându-i că o va lăsa fără serviciu și că îi va trimite controale pentru a fi dată afară”, conform comunicatului DIICOT.

Pe 24 octombrie 2019, Adrian Truică a urmărit-o pe femeie prin oraș și i-a tăiat calea cu autoturismul pe care îl conducea.

Ca să fie sigur de rezultat, a mai luat cu el un vlăjgan și au amenințat-o din nou.

În acea seară, l-a sunat pe șeful fostei iubite și i-a cerut să-i desfacă acesteia contractul de muncă. În caz contrar, firma acestuia va avea probleme.

Adrian Truică este directorul Serviciului Județean de Ambulanță Caraș-Severin din 2018.

A fost consilier local PSD în Caransebeș până în 2018 când a câștigat concursul pentru șefia Serviciului Județean de Ambulanță.

Procurorii DIICOT vor decide în această seară ce măsuri vor lua împotriva fostului consilier PSD și actual șef al Serviciului Județean de Ambulanță.

Șeful Poliției Anina, colaborator al Securității. „Mi se pare o prostie! Ce să zic? Să râd, să plâng?”

Pastor al cultului penticostal, informator al Securității. Credincioșii, prigoniți

Reșițean, prins în flagrant în timp ce siluia un minor de 13 ani