Skip to content

Iarba dulce de Pucioasa. Spânu și Gogu, arestați

Iarba dulce de Pucioasa. Spânu și Gogu, arestați

Iarba dulce de Pucioasa a adus mare supărare pentru șapte persoane din județul Dâmbovița. Duminică, 2 iunie, procurorii DIICOT au reținut șapte inculpați cercetați pentru constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri. Cu o zi înainte, forțele de ordine le-au călcat pragul.

Anchetatorii au date că timp de mai bine de doi ani, începând din ianuarie 2022, acest grup a fost organizat ca o structură de tip piramidal. Liderul coordona cultivarea, vânzarea și transportul de droguri.

Pentru a vinde rapid marfa, șeful rețelei a înființat, pe o platformă de comunicare online, un grup cunoscut sub denumirea de „Iarbă dulce”. Procurorii susțin că liderul a coordonat vânzarea de canabis și cocaină, prin intermediul altor inculpați, printre care și două femei.
Ṣase kg de droguri și mii de euro depistate într-o mașină după un accident rutier

Începând cu septembrie 2023, acesta a înființat și întreținut, cu sprijinul membrilor grupului, într-o clădire proprietate personală, șase plantații de canabis. Pentru a îngriji cele aproape 9.000 de plante, patru dintre inculpați locuiau în aceeași clădire cu plantațiile, într-o zonă special amenajată.

Tot duminică, 2 iunie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor șapte: Valeriu Marius Spânu, Alexandru George Gogu, Mihai Sebastian Baldeș, Adina Cristina Baldeș, Marinela Deriuș, Ion Gabriel Ivan și Gabriel Valentin Ciufu. Toți au contestat decizia instanței.  

În aceeași zi în care a avut loc raidul din Pucioasa, DIICOT a intrat și peste alți traficanți din județele Iași și Tulcea. La Sulina au fost reținuți doi inculpați, printre care și un elev. Ambii sunt acuzați că timp de jumătate de an au vândut canabis, inclusiv unor alți elevi, cu sume cuprinse între 180 și 300 lei. Judecătorii au decis arestarea celor doi, printre care și o persoană de sex feminin, membri ai aceleași familii.