Ieșean reținut de procurori pentru sustragerea a 37.000 £ dintr-un cont din Marea Britanie, eliberat de judecători

Un ieșean a fost reținut de procurori după ce a sustras dintr-un cont aparținând altei persoane și deschis la o bancă din Marea Britanie 37.000 de lire sterline. Judecătorii au decis să-l lase liber.

Pe 28 ianuarie, polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale din Neamț au efectuat trei percheziții în județul Iași la locuințele unei persoane bănuite de infracțiuni informatice.

Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, este din Iași și este acuzat că a creat, folosind datele de identificare ale unei alte persoane, un cont de acces online banking pentru contul bancar al victimei. Contul era deschis la o bancă din Regatul Unit.

Reșițean, arestat în Germania. Fraudă în SUA cu 722 milioane USD pe seama idioților

Anchetatorii susțin că, în perioada 19 mai – 15 iunie 2020, ieșeanul Cosmin Burdușel a accesat contul bancar din Marea Britanie și și-a transferat 36.000 de lire sterline în contul său. Alte 1.000 de lire sterline le-ar fi folosit pentru a-și cumpăra bunuri.

În urma descinderilor, polițiștii au descoperit mai multe sisteme informatice, carduri bancare, cititoare de carduri bancare, 12.085 de lire sterline, 1.485 de euro, 11.619 lei, 205 dolari americani, 100 de dolari jamaicani, precum și un plic cu substanță vegetală de culoare verde-olive, cu aspect de marijuana.

Pentru că și-ar fi burdușit ilegal contul, Burdușel a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț să ceară arestarea acestuia.

Pe 29 ianuarie, magistrații Tribunalului Neamț au respins cererea procurorilor și au decis să-l lase pe Cosmin Burdușel în libertate.

SINGAPORE: Un român, un francez și un olandez, condamnați pentru o fraudă cu un vapor de lux

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!