Skip to content

Ilegalități la Autoritatea Rutieră Română. Fost director general și adjunctul său, anchetați de DNA

Procurorii anticorupție au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de Alin Iulian Țucmeanu și au decis efectuarea urmăririi penale față de Aurelia Surulescu pentru abuz în serviciu.

Potrivit unui comunicat al DNA, pentru Aurelia Surulescu, fost director general al Autorității Rutiere Române – A.R.R., hotărârile definitive ale unor instanțe judecătorești sunt apă de ploaie.

Surulescu, care este și vicepreședinte al PSD Sector 6 și are un salariu amețitor, a ignorat o decizie penală prin care i se interzicea directorului general adjunct de atunci, Alin Iulian Țucmeanu, să ocupe o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

La data de 3 aprilie 2019, judecătorii Curții de Apel București l-au condamnat pe inculpatul Alin Iulian Țucmeanu la 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendare pentru complicitate la dare de mită. I s-a mai interzis pe o perioadă de patru ani să fie ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, să ocupe o funcție care implică exercițiul autorității de stat și să ocupe. o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

Decizia magistraților nu a însemnat nimic pentru directul general adjunct al A.R.R. de atunci care a continuat să fie șef. Îi plăcea scaunul prea mult.

Conform procurorilor, persoana care l-a menținut în funcție a fost Aurelia Surulescu, director general al A.R.R., care a încălcat cu intenție dispozițiile prevăzute în Codul Muncii și nu i-a desfăcut contractul de muncă adjunctului ei Țucmeanu care, în timpul anchetei, a fost arestat preventiv.

În momentul în care a comis faptele pentru care a fost condamnat, Alin Iulian Țucmeanu era secretar de stat în Ministerul Sănătății. Dosarul respectiv avea ca obiect o mită de 60.000 de euro.

Chirurgul Cristinel Spiridon Vodislav, reprezentant al S.C. Romepro Industries S.R.L din Gorj, a promis în perioada august – noiembrie 2015 managerului și directorului medical al unui spital din Capitală 60.000 de euro pentru încheierea unui contract privind achiziționarea de sterilizatoare.

În calitate de secretar de stat în Ministerul Sănătății, Țucmeanu l-a ajutat pe Vodislav în demersurile sale, asigurând în mai multe rânduri conducerea spitalului de seriozitatea afaceristului, de faptul că acesta își va onora promisiunea de a le remite sume de bani pentru încheierea contractului și a insistat pe lângă șefii unității spitalicești să încheie acel contract .

Vodislav a fost condamnat la doi ani cu suspendare și i s-a impus să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul unor unități de învățământ din Târgu Jiu timp de 100 de zile.

Firmei Romepro Industriesi s-a aplicat o amendă penală și i s-a interzis să mai participe timp de doi ani la proceduri de achiziţii publice.

Mită de peste un milion de euro la Apele Române. Fost director general, sub control judiciar

Fost director ANAF, urmărit penal pentru mită de 7.000.000 de lei. Banii erau pentru partid

Fost director al Rezervelor Statului, condamnat în SUA pentru trafic de arme și expulzat în România