INCONȘTIENȚĂ: Mort de beat la volan și fără permis, a intrat pe contrasens pe A 2 și s-a răsturnat. A fost arestat

Judecătorii din Lehliu-Gară au arestat preventiv pentru 30 de zile un bărbat care s-a suit mort de beat la volan, fără permis, a intrat pe contrasens pe autostradă și s-a răsturnat.

La data de 17 octombrie 2020, polițiștii Brigăzii Autostrăzi au intervenit la locul producerii unui accident, pe autostrada A2 la km. 35+970 m, în zona unde traficul este restricționat pe o singură cale de mers.

Din cercetări, a reieșit că un bărbat a condus un autoturism sub influența alcoolui și a pierdut controlul asupra direcției de mers. A trecut peste separatoarele de sens, a intrat pe contrasens, s-a răsturnat și a fi rămas imobilizat pe banda de decelerare. Balizajul a fost distrus pe o porțiune de aproximativ 50 de metri.

Conducătorul autoturismului a fost testat în vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatul fiind 1,16 mg/l, ulterior fiind condus la Spitalul Lehliu-Gară în vederea prelevării mostrelor biologice.

În urma analizei probelor de sânge, la prima probă a reieșit că acesta a avut o alcoolemie de 3,15 g/l alcool în sânge, iar la a doua probă a reieșit o alcoolemie de 2,97 g/l, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Când au verificat în bazele de date, polițiștii au obsertvat că bărbatul nu este posesor de permis de conducere. În autoturism se mai aflau trei persoane care nu au fost rănite.

Constantin Alexandru Fornea a fost reținut de polițiști și pe 19 octombrie a fost arestat preventiv de către magistrații Judecătoriei Lehliu-Gară.

Poliția reamintește că șofatul cu o îmbibație alcoolică în sânge de peste 0,8 g/l este infracţiune. Sub această valoare, fapta este contravenţie şi se sancţionează cu amendă şi cu suspendarea permisului pentru 90 de zile.

De ce zburdă liberi în România criminalii pe patru roți

COMISIA EUROPEANĂ: România, țara cu cele mai distruse drumuri și fruntașă la accidente rutiere

O contravenție rutieră la fiecare 18 secunde. Aproape 4.000 de permise auto, reținute în șapte zile

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA