Instructor auto, trimis în judecată. O fostă cursantă a dat 300 de euro să ia permisul

Un instructor auto a fost trimis în judecată după ce o cursantă a sa a fost condamnată la închisoare cu suspendare pentru că și-ar fi cumpărat permisul de conducere.

Ione Pagîu, instructor auto în Slatina, județul Olt, a fost trimis pe 14 februarie 2019 în judecată pentru trafic de influență, dosarul fiind înregistrat la instanță câteva zile mai târziu.

În 18 iunie 2018, polițiștii de la Direcția Generală Anticorupție au primit un denunț în care se arăta că instructorul a pretins și primit 300 de euro de la o femeie căreia i-a promis că va interveni pentru ca aceasta să obțină permisul auto.

Georgiana – Simona (Catană) Drăgan a obținut permisul pe 6 iunie 2018. În urma anchetei, procurorul de caz a încheiat pe 22 ianuarie 2019 un acord de recunoaștere a vinovăției.

Drăgan a fost acuzată de cumpărare de influenţă și a fost condamnată pe 12 februarie 2019 la 1 an şi 8 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani.

Judecătorii i-au impus mai multe pedepse complementare interzicându-i mai multe drepturi și obligând-o să presteze muncă în folosul comunității la Primăria Ipotești, județul Olt, sau la școala din comună.

Nimic însă despre permisul de conducere.

Ionel Pagîu este judecat sub control judiciar pentru trafic de influență.

Între 2009 și 2017, instructorul Pagîu a avut 711 cursanți dintre care au promovat 57%, se arată pe site-ul Școlii de Șoferi Mateiaș din Slatina.

Un site local a făcut în iunie 2018 un top al celor mai buni instructori din Slatina.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?