Skip to content

Interlop constănțean, două mandate de arestare în opt zile pentru trafic internațional de droguri și proxenetism

Judecătorii Tribunalului Constanța au emis în opt zile două mandate de arestare pe numele lui Albert Feri Ianoș. primul pentru trafic internațional de droguri, al doilea pentru proxenetism.

Procurorii DIICOT din Constanța le-au reținut joi, 31 ianuarie 2019, pentru 24 de ore pe Mihaela Nicoleta Bumbăcaru și Felicia Florentina Nenciu pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi proxenetism în formă continuată.

Anchetatorii au solicitat măsura arestării preventive faţă de Albert Feri Ianoș și concubina acestuia, Mihaela Mădălina Huzuneanu, pentru aceleași fapte. Mădălina Huzuneanu (foto) a fost secretară la postul de televiziune TV Neptun.

Ei sunt cercetaţi în stare de arest preventiv într-o altă cauză penală pentru săvârşirea  infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc.

Procurorii DIICOT susțin că au suficiente date care arată că începând cu 2018 cei patru au constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârșirii infracțiunii de proxenetism în Franța.

Prostituatele activau în special în partea de sud a Franţei, în Cannes, Marsilia și Nisa.

Cei patru recrutau tinere din familii vulnerabile și le determinau să practice prostituţia în străinătate prin organizarea de „turnee” în mai multe orașe.

Clienții erau atrași prin anunțuri postate pe diferite site-uri de profil. Tinerele care practicau prostituția aveau un cont în care menționau cum arată, orașul în care se aflau și cât stăteau în zonă.

Pentru anunțurile postate pe aceste site-uri se achita o taxă on-line de 600 de euro pentru o lună sau 400 de euro pentru două săptămâni, conform comunicatului DIICOT.

Pe de altă parte, tinerele care practicau prostituția aveau conturi deschise la bănci din România de unde se plăteau sumele menționate mai sus, dar și chiria apartamentelor în care făceau sex.

Banii proveniți din prostituție erau trimiși în țară prin servicii de transfer rapid de bani.

Procurorii DIICOT suțin că Albert Feri Ianoș este liderul grupului și el a coordonat întreaga activitate infracţională, fie prin telefon, fie prin deplasări repetate în Franţa.

Tot el a asigurat suportul financiar necesar derulării activităţii infracţionale.

Concubina lui Ianoș, Mihaela Mădălina Huzuneanu, se ocupa de achiziționarea biletelor de avion, de alimentarea conturilor bancare cu sume de bani necesare pentru anunțurile postate pe internet și de primirea banilor proveniți din practicarea prostituției.

Ea primea banii pe numele ei sau găsea alte persoane pe numele cărora să fie trimiși banii.

Mihaela Nicoleta Bumbăcaru și Felicia Florentina Nenciu erau recepționerele din Franța.

Cele două primeau bani pentru a înlesni practicarea prostituției. Mai precis, asigurau legătura telefonică în limba franceză sau engleză cu persoanele care solicitau servicii sexuale.

Ele se mai ocupau de postarea anunțurilor și schimbarea fotografiilor pe site-urile de profil și țineau legătura permanentă cu Ianoș.

Îi spuneau acestuia ce sume de bani a obținut fiecare tânără și îl țineau la curent dacă apăreau probleme.

Pe 1 februarie 2019, judecătorii Tribunalului Constanța au decis arestarea pentru 30 de zile a lui Ianoș și a concubinei sale.

Bumbăcaru și Nenciu, cele două recepționere, sunt în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Anterior, pe 23 ianuarie 2019, magistrații Tribunalului Constanța au decis arestarea tot pentru 30 de zile a lui Ianoș și a concubinei sale pentru trafic de internațional de droguri de mare risc.

Împreună cu ei au mai fost arestați Daniel Valentin Neculăeș și Baiar Bilghin Amet pentru trafic de droguri de mare risc.

Procurorii DIICOT îi reținuseră pentru că în jurul datei de 19 ianuarie 2019, Ianoș și concubina sa au expediat din Olanda printr-o firmă de curierat aproximativ 500 de grame de cocaină.

Coletul cu drogurile a ajuns la București câteva zile mai târziu și a fost preluat susțin anchetatorii de Baiar Bilghin Amet.

Acesta a plecat cu mașina spre Constanța, dar a fost prins în flagrant pe A2 la stația de taxare de la Fetești.

Începând cu vara lui 2018, se arată într-un comunicat DIICOT, Ianoș, concubina sa, Neculăeș, Amet și alți suspecți au introdus în ţară cocaină.

Drogurile erau puse în vânzare în cluburile din Mamaia, în Constanţa şi la festivalurile de muzică electronică.

Ianoș deține mai multe locuințe, proprietate sau închiriate, într-un complex rezidenţial din zona Mamaia Nord unde erau depozitate, porționate, preparate, ambalate și chiar vândute drogurile aduse vrac.