Skip to content

Lamborghini provenit din trafic de minore, confiscat de procurorii de la Crimă Organizată

Procurorii DIICOT au dispus la data de 20 februarie 2020, reținerea pentru o perioadă de 24 ore a trei inculpați din Galați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

Cristi Ionel Ali zis „Cristi Spaidăr”, Valentin Ali zis „Vali Spaidăr” și tatăl lor, Marian Viorel Ali zis „Spaidăr”, sunt acuzați că au constituit un grup infracţional organizat și au racolat, transportat și adăpostit șase victime pe care le-au exploatat în vederea practicării prostituţiei în România și Spania.

Două dintre cele șase victime erau minore.

Cristi Spaidăr, în vârstă de 24 de ani, a fost amendat anul trecut pentru că a bătut un medic pe holurile unui spital din Galați.

El este arestat din septembrie 2019 și urmează să fie judecat într-un dosar de tentativă de omor, distrugere, tulburarea liniștii publice, lovire și alte violențe.

Procurorii au mai stabilit că membrii iniţiali ai grupului infracţional organizat au înlesnit practicarea prostituţiei în România și Spania și de către concubinele acestora.

Cristi Spaidăr a mai fost cercetat în 2017 pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, dar procurorii au decis să renunțe la urmărirea penală.

Cristi Ionel Ali, zis Cristi Spaidăr 

În 2016, procurorii din Maribor, Slovenia, l-au trimis în judecată pe Cristi Spaidăr pentru furt calificat. A fost acuzat că în data de 28 septembrie 2015, în timp ce se afla într-un autocar care se deplasa pe ruta Spania – România, a profitat de faptul că un bărbat dormea și a sustras din buzunarul hainei acestuia suma de 250 euro.

Victima a mai declarat că în timpul călătoriei cu autocarul Cristi Spaidăr a înjosit-o, i-a aruncat ceasul la coșul de gunoi și a filmat-o cu telefonul mobil.

Cauza a fost trimisă pentru continuarea judecății în România unde Spaidăr a fost achitat pentru că declarația persoanei vătămate, care ulterior a ajuns într-un penitenciar din România, nu s-a coroborat cu celelalte mijloace de probă.

În urma perchezițiilor din februarie 2020 de la Galați, au fost ridicate și identificate bunuri care au fost achiziţionate cu sume provenite din activităţile infracţionale: două autovehicule de lux în valoare de aproximativ 170 de mii de euro, trei imobile, precum și suma de 50.000 euro.

Concomitent cu raidurile din România ale polițiștilor și procurorilor de la Crimă Organizată, și polițiștii spanioli au percheziționat domiciliul unui membru al grupării.

În cursul zilei de astăzi, cei trei membri ai clanului Spaidăr au fost prezentați Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Interlop constănțean, două mandate de arestare în opt zile pentru trafic internațional de droguri și proxenetism

O bandă de interlopi români a înspăimântat Spania. Aruncau în aer bancomate folosind explozibilul „Mama lui Satan”

Răzbunare între interlopi în Anglia. Închisoare pe viață pentru doi români