Lector universitar cu inteligență mult peste medie, săltat de DNA

Lector universitar cu inteligență mult peste medie, săltat de DNA

Un lector universitar doctor de la o „fabrică de diplome” a fost reținut de procurorii Anticorupție pentru luare de mită.  Nu este primul caz de corupție din cadrul Centrului Universitar Reșița care aparține de Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Cristian Rudolf este acuzat că a cerut și primit mită de 25 de ori de la studenții care doreau promovarea examenului la materia predată de el sau o notă mai mare.

Procurorii DNA susțin că pe 11 și 16 februarie 2023, Rudolf  a cerut 600 de euro pentru nota cinci și 1.200 de euro pentru nota zece studenților care aveau restanță la Evoluția și dezvoltarea Uniunii Europene.

În plus, cadrul didatic mai este acuzat că a solicitat 50.000 de lei pentru cursurile de doctorat. Pe 20 februarie, Rudolf a fost prins în flagrant când lua cei 50.000 de lei. Pe 21 februarie 2023, acuzatul va fi prezentat Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În 2015, numele lui Rudolf apărea ca într-o anchetă România Curată legată de corupția cadrelor universitare. „Profesorul Cristian Rudolf care ar fi plecat urechea la rugăminţile colegilor lui, Florin Franţ şi Irina Oriol şi ar fi favorizat diverşi studenţi. Student emerit, cu o carieră impecabilă, studii internaţionale de doctorat şi un tânăr cadru didactic ce promitea, a cedat şi el sistemului şi apare de mai multe ori încălcând procedurile legale sau favorizând diverse persoane în urma unor acţiuni de trafic de influenţă”. El a negat atunci acuzațiile.

Florin Franț și Irina Oriol au fost condamnați în 2015 pentru favorizarea unor studenți, inclusiv a unei polițiste sub acoperire. Pe atunci, președintele senatului universității reșițene, un fost lucrător al Securității și Serviciului de Informații Externe, era condamnat pentru corupție.

Cristian Rudolf are 41 de ani și este absolvent al Facultății de Istorie a Universității de Vest Timișoara. În CV a menționat că are o inteligenţă cu mult peste medie, are „capacitatea de a prezenta informaţie nouă, elocvenţă, ambiţie, putere de muncă, hărnicie și capacitatea de a conduce”.

La rubrica Competenţe şi aptitudini artistice a menționat: „Latura artistică a personalităţii este foarte importantă pentru conturarea unui caracter rotunjit. Mi-am dat silinţa pentru a asigura acest deziderat prin dezvoltarea unui contact strâns cu lumea artelor în arealul picturii baroce, a muzicii de operă wagneriene şi a filosofiei nietzscheene”.

Șpaga în justiția comunistă (II). Magistrați corupți sau destituiți au împărțit dreptatea și după 1989

URMĂREȘTE-NE pe FACEBOOK, X sau GOOGLE NEWS!