O bandă de infractori români, care au furat articole în valoare de peste 160.000 de lire sterline din supermarketurile din Marea Britanie, a fost închisă. Fiecare dintre membrii ei a primit trei ani și jumătate.

Nicolae Ilea, în vârstă de 36 de ani, Alin Mihai (27 de ani), Florin Costea (51 de ani), Ștefan Florin (31 de ani), Marius Meiosu (25 de ani) și Gabriel Mocanu (36 de ani) au fost condamnați pe 13 aprilie de un tribunal din Chester. Toți au pledat vinovat.

Banda de români străbătea Marea Britanie și sustrăgea bunuri din supermarketuri, dar sediul îl avea în Oldham, în apropiere de Manchester. Gruparea viza în principal lanțul de magazine Asda.

Primul furt documentat datează din 29 aprilie 2020, când Mihai și Ilie au vizat magazinul Asda Great Bridge din Tipton, West Mindlands.

Nicolae Ilie (stânga) și Alin Mihai (Sursa foto: warrington-worldwide)

În următoarele patru luni, au aderat la grupare și ceilalți condamnați. În perioada aprilie – septembrie 2020, au comis cel puțin 81 de infracțiuni separate la magazine din Newcastle upon Tyne, Cardiff, Bridgend, Fleetwood și Alloa din Scoția.

Furau în mod special articole de mare valoare, cum ar fi cartușe de imprimantă, lame de ras, scutece și produse cosmetice, pe care apoi le-au vândut, scrie Oldham News.

Atenția personalului de securitate ale magazinelor era distrasă prin activarea intenționată a alarmelor de securitate.

MAREA BRITANIE: Amendă între 200 și 6.400 £ pentru persoanele care ies din Anglia fără un motiv întemeiat

Sfârșitul raidurilor prin magazine a început în iunie 2020 după ce au sustras din Asda Barons Quay din Northwich. Atunci au plecat cu marfă de aproximativ 1.000 de lire sterline.

Echipa de securitate de la Asda a contactat Poliția din Cheshire pentru a raporta incidentul, deoarece bănuiau că furtul face parte dintr-un lanț de infracțiuni care avea loc la nivel național în magazinele companiei.

În următoarele două luni, detectivii au lucrat îndeaproape cu echipa Asda și, folosind imagini CCTV, camere ANPR și date despre cardul de credit, au reușit să identifice membrii bandei și să îi asocieze cu cel puțin alte 80 de incidente din toată țara.

Trei dintre ei au fost arestați în septembrie 2020 în urma unui raid efectuat de ofițerii de la Unitatea de Poliție Locală Northwich la o adresă din strada Darwin, Oldham.

MAREA BRITANIE: Îngrijitoare din România, condamnată pentru maltratarea unei paciente de 84 de ani

În timpul percheziției, ofițerii au recuperat o serie de articole furate, inclusiv parfumuri, alcool, peste 50 de aparate de ras și mii de scutece pentru copii. De asemenea, au confiscat trei autovehicule pe care banda le folosise pentru a comite infracțiunile.

În următoarele șase luni au fost arestați și ceilalți trei. Detectivul Paul Matchett a declarat că gruparea a călătorit în Marea Britanie cu o singură intenție, aceea de a comite infracțiuni.

„Este important să ne amintim că furtul de magazine nu este o infracțiune fără victime și publicul larg este cel care ajunge să plătească factura prin creșterea prețurilor”, a mai spus ofițerul.

MAREA BRITANIE: Căpitanul unui pescador care a ucis trei români, un an de închisoare

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!