Skip to content

Medic militar, trimis în judecată după ce a fost prins în flagrant că lua șpagă

Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul au dispus trimiterea în judecată a unui medic militar, se arată într-un comunicat DNA din 14 martie 2019.

Radu Viorel Vrăcioiu, medic primar ORL la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” din București, are grad de colonel.

Procurorii militari l-au trimis în judecată pentru luare de mită și instigare la dare de mită.

Conform rechizitoriului, pe 29 noiembrie 2018, colonelul Vrăcioiu Radu Viorel a primit de la soțul femeii 500 de lei în legătură cu efectuarea unei intervenții chirurgicale.

Cu două zile mai devreme, medicul i-a reproșat pacientei înainte de efectuarea operației că suma de 200 de lei pe care aceasta avea de gând să i-o dea e prea mică.

Pentru 200 de lei, colonelul medic i-a spus că nici nu ar fi urcat din cabinet până la sala de operații.

În aceeași zi în care s-a plâns că șpaga este prea mică, medicul militar a determinat-o pe pacientă să-i ofere și medicului anestezist suma de 150 lei, susțin procurorii militari.

Cum nu avea suficienți bani, ea a împrumutat de la o colegă de salon 100 și i-a dat col. dr. Vrăcioiu pentru ca acesta să îi dea anestezistului.

Procurorii militari nu au reușit să stabilească dacă cei 150 au ajuns într-un final la medicul anestezist.

Medicul militar a fost prins în flagrant când primea de la soțul pacientei cei 500 de lei.

Pe 28 noiembrie 2018, pentru o intervenție medicală asemănătoare, el a maiprimit de la o altă pacientă suma de 500 lei. Simona Gavriluț a fost trimisă în judecată pentru dare de mită.

Procurorii militari au dispus măsura preventivă a controlului judiciar. Printre altele, i s-a impus obligația să nu mai profeseze până la finalizarea dosarului.

Colonelul Vrăcioiu a atacat în instanță această decizie, iar judecătorii militari au decis pe 6 decembrie 2018 ca medicul poate continua să își exercite profesia.

Acum, dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a fi înlocuită măsura preventivă a controlului judiciar cu măsura preventivă a arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile.