Ministerul Justiției: Peste 1.800 de criminali, eliberați ca urmare a recursului compensatoriu

Peste 16.000 de deținuți, dintre care peste 1800 de criminali, au fost eliberați mai devreme ca urmare a legii recursului compensatoriu.

Sunt ultimele informații funizate de Ministerul Justiției. Fostul ministru Tudorel Toader dă vina pe predecesorul său, Raluca Prună, și pe deputați.

Peste 16.000 de deţinuţi au fost eliberați mai devreme din închisori de la intrarea în vigoare a legii recursului compensatoriu, din octombrie 2017 și până în martie 2019, arată un răspuns al Ministerului Justiției.

Dintre deţinutii eliberați mai devreme, peste 1800 au fost condamnaţi pentru omor, aproape 6000 pentru furt și tâlhărie, 762 pentru viol, 243 pentru trafic de minori și de persoane şi peste 1600 pentru infracțiuni privind circulaţia precum conducerea fără permis sau conducerea sub influența alcoolului.

Potrivit Ministerului Justiției, din totalul deținuților eliberați, aproape o mie au fost arestaţi din nou, pentru noi infracțiuni, ceea ce reprezintă o rată de recidivă de aproape 6 procente.

Ministrul Justiției în perioada căruia s-a aplicat recursul compensatoriu, Tudorel Toader, dă vina pe predecesorul său din guvernul tehnocrat, Raluca Prună, și pe deputați.

Toader supune că legea susținută de Ministerul Justiției prevedea doar 3 zile reduse din pedeapsa pentru o lună petrecută de deținut în condiții necorespunzătoare.

Numai că deputații au majorat de la 3 la 6 zile reduse din pedeapsa pe lună, a explicat Tudorel Toader pe Facebook.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?