Skip to content

Mită de 1.400 de euro pentru înmatricularea, fără modificări, a unei mașini cu volanul pe dreapta

Un bărbat în vârstă de 32 de ani a fost trimis în judecată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție din 16 martie 2021, bărbatul a fost denunțat de o altă persoană.

„În cursul lunii noiembrie, un bărbat, martor denunțător în cauză, a achiziționat un autoturism înmatriculat în Marea Britanie de la proprietar, persoană care i-a recomandat un cunoscut, ca fiind cel care-l va ajuta să înmatriculeze autoturismul în România fără a-i face modificările conform legislației în vigoare: schimbare comenzi, pedalier și faruri”, se arată în comunicat.

Pe 16 noiembrie 2020, cei trei s-au întâlnit pe raza municipiului Buzău, când persoanei care a cumpărat mașina i s-a cerut 1.400 de euro pentru obținerea documentației R.A.R. în vederea înmatriculării.

Banii urmau să fie înmânați inculpatului la sediul R.A.R.  Prahova. În data de 18 noiembrie, inculpatul a primit suma de 1.000 de euro din cei 1.400 pentru a îndeplini formalitățile de înregistrare a autoturismului.

Ceilalți 400 de euro urmau să fie înmânați când se remiteau și actele mașinii.A fost organizat un flagrant în momentul în care au fost dați cei 1.000 de euro.

Pe parcursul cercetărilor a fost identificat și inginerul R.A.R. Prahova care urma să îndeplinească procedurile specifice, documentele autoturismului fiind preluate de acesta. Ulterior, acetele au fost găsite în biroul directorului R.A.R. Prahova.

Autoritățile nu au precizat cine ar fi fost beneficiarul final al celor 1.400 de euro.

Doi inspectori de la Transporturi, arestați după ce au oprit o autoutilitară cu anvelope uzate