Skip to content

Mită de 8.000 de lei oferită de un șofer băut

Un șofer prins băut la volan pe când conducea prin Predeal a fost reținut pentru dare de mită. El este acuzat că a încercat să strecoare polițiștilor de la Rutieră suma de 8.000 de lei.

Procurorii au cerut arestarea lui pentru 30 de zile, dar instanța le-a respins cererea. Bărbatul va fi judecat sub control judiciar, decizie menținută pe 2 decembrie 2021 de Curtea de Apel Brașov.

Sâmbătă, 27 noiembrie 2021, un conducător auto care a oferit bani unui echipaj de poliție rutieră a fost reținut pentru cercetări, fiind acuzat de dare de mită, se arată într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție – DGA.

Anchetatorii au stabilit că șoferul a fost depistat de către polițiștii rutieri brașoveni în stațiunea Predeal în timp ce era sub influența băuturilor alcoolice. La testarea cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie det 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Suma de 8.000 de lei a fost oferită de către conducătorul auto pentru ca polițiștii să nu dispună măsurile legale privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, mai precizează DGA. Polițiștii și-au alertat colegii de la Anticorupție.

Procurorii au decis reținerea pentru 24 de ore a șoferului. Pe 28 noiembrie, acesta a fost dus la instanță cu propunerea de arestare preventivă.

Tribunalul Brașov a decis însă ca bucureșteanul Victor Cufliuc să fie judecat sub control judiciar pentru 60 de zile și să nu stea după gratii pe parcursul anchetei.

Magistrații i-au impus acestuia să nu părăsească teritoriul României și să nu ia legătura cu cei doi martori din dosar. Parchetul a făcut contestație, dar Curtea de Apel Brașov le-a respins cererea.

Amendă usturătoare pentru un șofer care a aruncat un muc de țigară