Mită de peste un milion de euro la Apele Române. Fost director general, sub control judiciar

Procurorii DNA Bacău i-au reținut în data de 3 august 2020 pe Victor Sandu, fost director general al Administrației Naționale “Apele Române”, și pe omul de afaceri Sorin Emanoil Ciufudean.

A doua zi, magistrații Tribunalului Bacău au respins propunerea procurorilor de arestare preventivă a celor doi și au decis luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile.

Alți doi administratori ai unor firme, acuzați de complicitate la luare și dare de mită, au fost plasați sub control judiciar de către procurori.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 17 mai 2017 – 6 mai 2019, în calitate de director general al Administrației Naționale “Apele Române”, , Victor Sandu a pretins și primit 4.830.464 lei de la Ciufudean.

Banii reprezentau mită în schimbul alocării de fonduri necesare executării unor contracte încheiate de societatea comercială administrată în fapt de omul de afaceri cu Administrația Națională “Apele Române”.

Era vorba despre contracte având ca obiect amenajarea unor râuri ori înlăturarea efectelor calamităților produse pe râuri din județul Bihor.

Sumele au fost virate de societatea omului de afaceri în conturile a două firme controlate de un apropiat al directorului general, mita fiind justificată cu facturi fiscale emise de cele două firme controlate de apropiatul lui Victor Sandu. Facturile reprezentau contravaloarea unor lucrări și servicii care în realitate nu au fost executate.

Angajați ROMSILVA, acuzați că au luat o mită de 4,6 milioane de lei, arestați la domiciliu

Ofițer de poliție judiciară, patron de firmă, prins în flagrant pentru luare de mită

Ofițer de poliție judiciară, reținut pentru o mită de 1,1 milioane de euro

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!