Un brașovean a fost trimis în judecată pentru dare de mită după ce i-a oferit unui polițist bani ca acesta să nu emită un ordin provizoriu de protecție împotriva sa și să nu întocmească actele de sesizare pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

„Ofițerii anticorupție brașoveni au fost sesizați la data de 30 august 2020 de către un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov – Postul de poliție al comunei Vulcancu privire la faptul că un cetățean i-a remis suma de 400 de lei”, se arată într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție.

La data de 10 septembrie 2020, Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov a a dispus trimiterea în judecată a lui Nelu Costel Agache.

Soția acestuia a reușit între timp să obțină un ordin de protecție pentru o peioadă de trei luni. La trei zile după ce a oferit mita, magistrații Judecătoria Zărnești au dispus emiterea unui ordin de protecție.

El nu are voie să-și contacteze telfonic sau prin orice altă modalitate soția, nu are voie să se apropie la mai puțin de 100 de metri de locuința și locul de muncă al acesteia.

Nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la șase luni la cinci ani.

Violența în familie: Ordinul de protecție provizoriu a intrat în vigoare

Judecători milostivi cu un bărbat venit special din Spania să-și pedepsească partenera. A ucis-o

Violența în familie în 2017. Raport îngrijorător, conform datelor oficiale ale Poliției

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA