Skip to content

Motivele arestării lui Octavian Goga

Motivele arestării lui Octavian Goga

Octavian Goga a fost un politician a devenit celebru scriind poezii pe care toți le-am învățat în timpul școlii. A fost fascist și gazetar. Un alt Octavian Goga, fost deputat PSD între 2016 și 2019, a devenit celebru după ce a fost arestat zilele trecute pentru o mânărie cu niște vaci. A fost pădurar, traseist politic și membru în Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii.

Pădurarul Octavian Goga și-a înființat și o afacere căreia, așa cum era firesc, trebuia să-i asigure un viitor că politica e cum e. Știe toată lumea. Azi ești în parlament, mâine, nu.

Banii UE făceau cu ochiul, iar Goga avea cunoștințele necesare dezvoltării afacerii pentru că în 2009, la 21 de ani de la terminarea liceului, a început să studieze cu sârg managementul la „fabrica de diplome” Spiru Haret.

Goga a fost reținut pe 28 martie 2023 împreună cu alte două persoane: Florin Daniel Guran, vicepreședinte PSD Brașov, și Diana Jipa, consultant afaceri. Ei sunt acuzați de folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri ori active din bugetul Uniunii Europene. Vreo 2.000.000 de euro.

Dacă va fi condamnat, Octavian Goga va avea șansa să-i calce pe urme idolului său, fostul pușcăriaș Liviu Dragnea. În imaginea de mai jos, Dragnea pare să-i indice lui Goga cum trebuie să-și țină mâinele două persoane duse cu duba la instanță.

Începând cu 22 august 2018, „inculpatul Goga Octavian ar fi creat condiții artificiale pentru accesa fonduri nerambursabile necesare implementării unui proiect ce avea ca obiect Construire ferma vaci de lapte în loc. Araci”, zic procurorii DNA.

O.Goga, ajutat fiind de Guran și Jipa, ar fi depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.) mai multe documente false, inexacte sau incomplete, care atestau fictiv executarea unor lucrări și livrarea unor materiale de construcții, în scopul îndeplinirii condițiilor impuse de finanțator.

La data de 30 martie 2023, judecătorii Tribunalului Mureș au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile față de Goga, Guran și Jipa. Guran a mai fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală în formă continuată și condamnat în 2016 la trei de închisoare cu suspendare.

Mesajul pușcăriașului Dragnea de Ziua Națională: A renunțat la libertate de dragul României

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!