Skip to content

O arădeancă și-a pus tatăl să-i aducă cinci kilograme de hașiș din Spania

O arădeancă și-a pus tatăl să-i aducă cinci kilograme de hașiș din Spania

O femeie din Arad a fost reținută și apoi arestată după ce l-a pus pe tatăl ei să-i aducă din Spania cinci kilograme de hașiș. Ambii sunt acuzați de trafic internațional de droguri de risc și trafic intern de droguri de risc.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a Andreei Timea M., iar pe 23 ianuarie 2023, instanța a decis măsura arestului la domiciliu. Tatăl ei este cercetat sub control judiciar.

Anchetatorii au date potrivit cărora pe 10 decembrie 2022, Andreea Timea M. a solicitat tatălui ei să transporte din Spania în România cantitatea de cinci kilograme de rezină de canabis (hașiș). Drogurile urmau să fie vândute la noi în țară, banii urmând să fie împărțiți în mod egal între ei.

Femeia a fost prinsă pe 20 ianuarie 2023 în timpul unui flagrant când comercializa cantitatea de un kilogram și 28 de grame de hașiș în schimbul sumei de 15.000 de lei. La domiciliul ei au fost găsite 3,5 kilograme de hașiș, un grinder și un cântar electronic care erau ascunse în geanta de voiaj a tatălui, printre haine.

„Odată introduse pe teritoriul țării, drogurile au fost depozitate în domiciliul inculpatei, unde a locuit și inculpatul până la momentul intervenției organelor de urmărire penală”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Cu toate că a fost prinsă cu o cantitate mare de droguri, magistrații au avut suflet mare. Sâmbătă, 21 ianuarie, instanța a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile față de femeie și i-a impus să nu comunice cu suspectul tatăl ei. Lucru destul de greu, având în vedere că, potrivit procurorilor, cei doi locuiau împreună.

Patru sicrie cu droguri, transportate de un român din Spania în Germania. Bărbatul, arestat în Franța

Patru kilograme de droguri trimise într-un pachet cu alimente din Spania în Ialomița

Pentru traficanții de droguri pe ruta Spania – România nu există stare de urgență