Skip to content

O primăriță și soțul ei, arestați după ce au bătut un fost magistrat care i-ar fi denunțat

Primărița unei comune din Bihor și soțul au fost arestați pentru 30 de zile pentru tentativă de omor după ce au bătut un fost procuror care le-ar fi denunțat afacerile oneroase cu utilaje agricole.

Livia Daniela Bârlău este de câțiva ani primarul PSD al comunei bihorene Brusturi. A fost directoarea unei școli gimnaziale și a studiat dreptul.

Pe 29 septembrie 2021, ea și soțul ei, Florin Petrică Bărlău, au tăbărât pe un fost procuror din Marghita cu care aveau un conflict mai vechi și l-au bătut până acesta a ajuns la spital.

Victima a fost lovită în cap cu un clește mare de tăiat metal. Apoi, agresorii au continuat să dea cu pumnii și picioarele chiar dacă aceasta era căzută la pământ.

Anchetatorii au susținut într-o conferință de presă că soții Bărlău l-au lăsat pe fostul procuror inconștient și au părăsit, fără să privească înapoi, magazinul de bricolaj unde a avut loc bătaia.

Victima a ajuns la spital cu mai multe leziuni grave, printre care fractură craniană și fractură de picior stâng și necesită aproape patru luni de îngrijiri medicale.

Versiunile primăriței PSD

Potrivit presei locale, primărița a declarat că ea și soțul nu erau în țară când a avut loc agresiunea, apoi și-a schimbat versiunea spunând că doar bărbatul ei l-a snopit în bătaie pe fostul magistrat.

De fapt, au susținut anchetarorii, primărița s-a dovedit foarte violentă pe parcursul altercației.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor nu au dat crezare femeii și pe 3 noiembrie au decis reținerea cuplului agresiv. A doua zi, judecătorii au decis arestarea pentru 30 de zile, acuzația fiind, așa cum am precizat, tentativă de omor.

Soții Bârlău au contestat decizia la Curtea de Apel Oradea. Magistrații de aici vor decide luni, 8 noiembrie, soarta celor doi.

Publicația Bihoreanul a scris că primărița și soțul ei nu sunt la prima ispravă de acest fel: „Un consilier local s-a trezit cu geamurile sparte, altul a fost bătut măr în propria curte, unui sătean i-a fost incendiat saivanul, alt consilier s-a ales cu maşina vandalizată. Toţi au comis aceeaşi greşeală: au îndrăznit să demaşte ilegalităţi ale primăriţei Livia Bârlău şi ale soţului ei, Petre Bârlău”.

Falsuri cu apă potabilă. Primar, judecat pentru un prejudiciu de aproape 2.000.000 de euro