Polițiștii de la Crimă Organizată Argeș au efectuat în data de 15 septembrie 2020 trei percheziții într-un anchetă privind destructurarea unei grupări infracționale organizate specializte în cămătărie.

Perchezițiile au avut loc în Pitești și Slobozia la domiciliile a trei persoane bănuite de cămătărie, şantaj şi ameninţare.

Rețeaua era coordonată de un bărbat care a cooptat doi complici pentru a obține garantarea rambursării acestor împrumuturi, dar și a dobânzilor aferente.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, membrii grupării ar fi dat bani cu dobândă în perioada 2012 – 2017 unor persoane care nu îndeplineau condițiile pentru contractarea unor împrumuturi bancare. Dobânda lunară varia între 10% şi 30%.

Când împrumutații nu puteau achita dobânzile lunare și sumele restante, membrii grupării recurgeau la șantaj și amenințări cu acte de violență.

Victimele identificate au plătit dobânzi în valoare totală de 1.600.000 de lei. Trei persoane cu vârste cuprinse între 39 şi 42 de ani au fost duse la parchet pentru audieri.

Oameni sărmani, înrobiți notarial de cămătari. Cedau forțat alocațiile copiilor și ajutoarele sociale

Doi polițiști din Comănești, la mâna unor cămătari violenți

Persoane din conducerea unei firme a Primăriei Piatra Neamț, pe mână cu cămătarii și tâlharii

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?