Skip to content

Ofițer de poliție, fost jandarm, reținut de DNA. A cerut mii de euro de la șoferi care au comis infracțiuni rutiere

Procurorii D.N.A. Tîrgu Mureș au reținut în data de 29 octombrie un ofițer din cadrul Poliției Reghin – Biroul Ordine Publică care și-a șantajat un coleg și a cerut bani de la trei persoane cercetate pentru infracțiuni rutiere.

Potrivit anchetatorilor, polițistul Florin Roberto Raica a pretins printr-un intermediar în perioada 29 aprilie – mai 2020 sumele de 6.750 euro și 3.300 lei, din care a primit 1.750 euro și 3.300 lei.

Ofițerul a promis că va interveni pe lângă funcționari din cadrul Institutului de Medicină Legală și îi va determina să stabilească valori ale alcoolemiei sub limita legală în dosarele în care persoanele respective erau cercetate.

Raica a mai fi promis și rezolvarea favorabilă a cauzelor respective, concretizată prin încheierea unor acorduri de recunoaștere a vinovăției cu amânarea aplicării pedepsei. Scopul final era ca persoanele care au comis infracțiuni rutiere să-și  obțină permisele de conducere într-un timp foarte scurt.

La data de 14 octombrie 2020, ofițerul de poliție și-a amenințat un coleg de serviciu de la Biroul Rutier. I-a spus agentului că va face publice mai multe probe compromițătoare în legătură cu săvârșirea unor presupuse fapte de natură penală sau disciplinară.

Pentru a nu fi divulgate presupusele probe, agentul ar fi trebuit să convingă anumite persoane să înceteze să mai facă afirmații despre pretinderea și primirea de către inculpat a sumelor de bani de către ofițerul Raica.

Magistrații Tribunalului Mureș vor decide pe 30 octombrie dacă îl vor trimite după gratii pentru 30 de zile pentru trafic de influență și șantaj.

În vârstă de 44 de ani, polițistul Raica nu este la primul contact cu legea penală. El a fost trimis în judecată pentru că a sustras și distrus cu intenție documente secrete în perioada când era ofițer în cadrul Jandarmeriei Vâlcea.

Procesul s-a lungit până când magistrații Judecătoriei Brezoi au decis în 2019 că a intervenit prescrierea faptelor, astfel că acesta a încetat.

Mușamalizare ieftină a unui accident auto comis de un polițist beat care a ucis un copil

ARAD: Polițist de la Circulație, arestat pentru trafic de droguri în formă agravantă

Polițist „loverboy” din Deva, arestat pentru proxenetism