Skip to content

Ofițer de poliție judiciară, reținut pentru o mită de 1,1 milioane de euro

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției l-au reținut pe 1 mai 2020 pe Marius Aurelian Fleancu, ofițer de poliție judiciară în cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

Ofițerul era delegat să efectueze activități de urmărire penală într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În perioada februarie – aprilie 2020 a fi pretins în mod repetat suma de 1.100.000 euro pentru sine, pentru procurorul de caz și procurorul șef de secție, se arată într-un comunicat al DNA.

Banii ar fi fost pretinși prin intermediar de la o persoană vizată în dosarul în care ofițerul fusese delegat să efectueze activități de urmărire penală, în schimbul promisiunii că ar face cercetările astfel încât probele strânse să conducă la desființarea concluziilor expertizei deja făcute în cauză și în cele din urmă la o soluție de clasare.

El a mai promis și că ar interveni la procurorul de caz și la procurorul ierarhic superior astfel încât să se dispună soluția clasării, iar eventualele plângeri față de clasare să fie respinse.

La data de 2 mai 2020, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unor informații apărute în presă, Fleancu fusese desemnat de procurorul de caz să instrumenteze cazul unui afacerist, cercetat de patru ani pentru evaziune fiscal și înșelăciune.

Ofițer de Poliție, trimis de procurorii DNA la Spații Verzi din cauza unor mașini

Un ofițer de la Academia de Poliție „A.I. Cuza” a amenințat cu moartea o jurnalistă

Fostă șefă a Curții Supreme, sancționată pentru dispariția a 21 de dosare penale