Patru agenți de la Poliția Rutieră din Slatina au fost prinși în flagrant marți, 10 martie 2020, în timp ce luau 400 de lei mită de la un șofer pentru a nu-i da acestuia amendă.

Tribunalul Olt a decis a doua zi arestarea pentru 30 de zile a celor patru. Aceștia au făcut apel care se va judeca marți, 17 martie.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Olt s-au sesizat din oficiu în luna aprilie 2019 cu privire la suspiciuni de corupție la adresa unor polițiști din cadrul I.P.J. Olt – Serviciul Rutier, se arată într-un comunicat al instituției.

Agenții primeau diferite sume de bani de la participanții la trafic care nu respectau legislația rutieră pentru a nu îi amenda.

Sesizarea a fost înaintată Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt unde a fost înregistrat un dosar penal.

În urma cercetărilor efectuate s-a realizat flagrantul în urma căruia au fost prinși agenții Octavian Șerban Enculeasa, Elvis Adrian Găneșanu, Mircea Pană și Mircea Mihăiță Coman.

Acesta din urmă ar trebui să fie investigat și de Agenția Națională de Integritate pentru falsuri în declarațiile de avere.

Mihăiță Coman nu a menționat ani la rând în aceste documente firma soției, Albertina SRL, înființată în 2004 și care are ca obiect de activitate micul comerț.

Mai mult, într-un document similar din 2009, polițistul precizează că a cumpărat în 2006 un teren de 600 mp, dar  în declarația de avere din anul următor parcela figurează ca fiind achiziționată cu un credit bancar în 2007.

Tot în 2010 apare din neant și o vilă de 180 mp construită pe acest teren din strada Banului nr. 45, Slatina.

Câteodată, vila i-a intrat la apă, Coman precizând în unele declarații de avere că aceasta are 160 mp. Și creditul respectiv variază: când 70.000 de franci elvețieni, când 60.000 de franci elvețieni.

Vila familiei Coman din strada Banului nr. 45 din Slatina

În aprilie 2017, Mihăiță Mircea Coman specifica că a primit cadou 100.000 de lei în urma cununiei civile, cu toate că era căsătorit de mai bine de 13 ani. Banii au fost depuși într-un cont care are doi titulari: el și domnul Sorin Paraschiv.

Tot în acel an a menționat pentru prima data salariul soției: 1.400 de lei lunar din funcția de administrator al SC Albertina SRL.

Exact în aprilie 2019, când ofițerii Direcției Generale Anticorupție s-au autosesizat în legătură cu șpăgile luate la Rutieră, agentul Mircea Mihăiță Coman își lua autorizație de construcție pentru o altă vilă cu etaj și garaj cu subsol pe strada Carol 1 la nr. 13 D din Slatina, valoarea lucrării fiind estimată la 54.000 de euro.

Ați putea spune că averea imobiliară a familiei se datorează succesului SC Albertina SRL, dar conform datelor Ministerului de Finanțe, firma are doi angajați și din 2015 funcționează numai în pierdere.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

ADRIAN MOGOȘ

Adrian Mogoș este jurnalist freelancer, membru al Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație și al International Consortium of Investigative Journalism. În cadrul ICIJ a făcut parte din echipa de jurnaliști a proiectului Offshore Leaks. A fost timp de opt ani șeful Departamentului Investigații al cotidianului Jurnalul Național. A primit bursele Balkan Fellowship for Journalistic Excellence și Milena Jesenská - Institute for Human Sciences din Viena. Pentru activitatea jurnalistică a fost premiat cu: CEI-SEEMO Award, Kurt Schork Award și mențiune specială Global Shining Light Award. Una dintre investigațiile pe care le-a coordonat a fost inclusă în UNESCO Global Casebook for Investigative Journalism, iar o alta a primit din partea juriului European Press Prize apreciere specială.