Aproape 5.600 de parfumuri contrafăcute și circa 1.300 de mostre au fost confiscate de DIICOT în urma unor percheziții efectuate în data de 23 iunie 2020 în București, Timișoara și Băbeni din județul Vâlcea.

Parfumurile erau aduse din Turcia de o grupare organizată specializată. Au fost indisponibilizate, în urma perchezițiilor, 5.587 de parfumuri de diferite mărci, 1.241 de  mostre de parfumuri de diferite mărci, laptopuri, telefoane mobile, 2.400 de euro, 10.500 lei, o plantă de cannabis, precum și holograme, etichete, coduri de bare, carduri bancare, facturi și diferite înscrisuri.

Fake perfume boom puts health and security of European Union at risk

Conform unui comunicat al DIICOT, începând cu anul 2013 și până în prezent, persoanele bănuite ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 4.000.000 de lei.

Parfumurile erau vândute pe online pe site-uri specializate. În conținutul acestor site-uri au fost publicate date nereale care atestă calitatea și originalitatea produselor comercializate. Gruparea infracțională a deschis conturi și pe trei platforme de comerț online.

La audieri au fost duse nouă persoane au fost conduse la audieri. Pentru trei dintre ele a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Mai mult, pentru a da o aparență de legalitate și un plus de credibilitate activității desfășurate, a fost înființată şi o societate comercială care avea ca obiect de activitate „comerțul cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet”.

Operațiunile de aprovizionare și livrare a produselor contrafăcute s-au desfășurat nu prin firmă, ci exclusiv prin intermediul unei firme curierat, iar operațiunile de încasare a contravalorii parfumurilor contrafăcute s-au realizat prin conturile unor persoane fizice interpuse.

„La inculpatul B.S.I. au fost identificate 3.948 parfumuri, la inculpatul D.I., au fost identificate 239 parfumuri, iar la inculpatul F.C.C. au fost identificate 1.242 parfumuri şi 757 mostre parfum, toate acestea fiind contrafăcute însă purtând o marcă identică sau similară cu alte mărci înregistrate pentru produse identice ori similare”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Cosmetice și haine în valoare de 500.000 de euro, furate de trei români în Franța

Cum au înșelat patru români o companie aeriană cu 30.000 de euro

Cuplu de români, prins în Elveția cu peste 100 de parfumuri de lux furate, a fost arestat

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?