Skip to content

Pastor, trimis la „Popa Șapcă” pentru trafic de LSD la un festival de muzică din Caraș-Severin

Pastor, trimis la „Popa Șapcă” pentru trafic de LSD la un festival de muzică din Caraș-Severin

Vacanța de Sfânta Maria unui judecător de drepturi și libertăți din Timișoara a fost tulburată de doi italieni pe care a trebuit să-i aresteze la cererea DIICOT.

La data de 14 august 2023, procurorii și polițiștii de la Antidrog au făcut două percheziții în comuna cărășeană Văliug, o localitate care include stațiunea Crivaia. 

Anchetatorii au dovezi că în unui festival de muzică organizat în județul Caraș-Severin doi cetățeni străini au vândut în mod repetat doze-timbru LSD. 

În autoturismele celor doi au fost descoperite și ridicate 188 de timbre LSD, aproximativ șapte grame de ketamină, zece grame de cannabis, 2.450 de euro și 7.000 de lei, se arată într-un comunicat al Poliției.

Două evenimente au fost organizate în această vară, în luna iulie, în zonă: Festivalul Internațional de Jazz de la Gărâna, la 12 km de Văliug, și Custom Festival din Reșița, capitala județului, aflată la cca. 25 km de Văliug. Un al treilea are loc zilele acestea lângă Lacul Breazova, foarte aproape de Văliug.

Procurorii DIICOT au decis reținerea pentru 24 a celor doi italieni, Mattia Mazzola și Pastor Marcello di Felice. Începând cu 15 august, fericitul Pastor și colegul lui vor împărți aceeași celulă la penitenciarul „Popa Șapcă” după ce un judecător de drepturi și libertăți a decis arestarea lor pentru 30 de zile. Ambii au făcut contestație.

„Dispune arestarea preventivă a inculpatului Mazzola Mattia, cercetat pentru infracţiunea de trafic de droguri de risc şi mare risc în formă continuată (2 acte materiale). Dispune arestarea preventivă a inculpatului DI FELICE PASTOR MARCELLO, cercetat pentru infracţiunea de trafic de droguri de risc şi mare risc în formă continuată (2 acte materiale).”

Așadar, cei doi au vândut două bucățele dintr-un puzzle impregnat cu LSD. Dietilamida acidului lisergic (LSD) este una dintre cele mai puternice substanțe halucinogene.

Se comercializează în mai multe forme: hârtie absorbantă, tablete, cuburi de zahăr sau în lichid. Hârtia are forma unui puzzle cu diferite modele și fiecare pătrat reprezintă o doză. În cazul cuburilor de zahăr, acestea sunt saturate cu LSD. Administrarea se face pe cale orală.