Patronul unei firme din Botoșani care efectua servicii de coletărie pe ruta Scoția – România s-a gândit că veniturile cu țigări de contrabandă Ritm, Ashima sau Plugarul aduse din Republica Moldova nu sunt de ajuns.

La începutul lunii martie 2020, polițiștii de la Crimă Organizată și procurorii DIICOT din Iași l-au prins pe Cristinel Nicușor Vasiliu cu peste un kilogram de cocaină adus din Marea Britanie.

Potrivit anchetatorilor, șoferul Marian Bogdan Ababei, angajat al lui Vasiliu, a preluat în data de 2 martie 2020 din Regatul Unit un colet cu cocaină și i l-a dat patronului său imediat ce a ajuns în România.

Cristinel Nicușor este unicul asociat și administrator al SC TGVFamily Partner SRL din Flămânzi, județul Botoșani.

Pe 4 martie 2020, el și soția sa Mariana, au fost prinși în flagrant când încercau să comercializeze în municipiul Iași cantitatea de 1,025 kilograme de cocaină.

În urma acțiunii, polițiștii au ridicat și 25.600 de lire sterline.

Ulterior, au fost efectuate cinci percheziții domiciliare în urma cărora au fost confiscate diverse sume de bani, 2.100 de lei şi 42.800 de lire sterline, dar și trei autoturisme şi autoutilitare care ar fi fost folosite pentru transportul drogurilor şi banilor.

Patru persoane au fost duse la audieri, procurorii dispunând reținerea pentru 24 de ore a soților Vasiliu și a șoferului Ababei.

Judecătorii Tribunalului Iași au decis pe 6 martie 2020 arestarea pentru 30 de zile a lui Cristinel Nicușor Vasiliu și a șoferului Marian Bogdan Ababei.

Mariana Vasiliu a fost plasată în arest la domiciliu în comuna Frumușica, județul Botoșani.

Patronul TGVFamily nu este la primul contact cu legea penală, el fiind cunoscut cu antecedente penale.

De exemplu, în 4 decembrie 2019, el a fost condamnat la un an și patru luni cu suspendare pentru că a fost prins conducându-și fără permis BMW-ul înmatriculat în Marea Britanie.

În noiembrie 2018, Vasiliu a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru depozitarea și punerea în vânzare de țigări de contrabandă.

Țigările erau comercializate într-unul dintre cele două baruri pe care acesta le deține.

ANGLIA: Șofer român de TIR, condamnat pentru trafic de cocaină în valoare de 1,7 milioane de lire sterline

„Finanțe” și „Moldoveanu” din Drobeta-Turnu Severin, arestați pentru trafic de droguri

Un traficant de droguri din Uricani și un proxenet din Avrig, arestați pentru un asasinat comis în Spania

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?