Patru bărbați și-au dat datele bancare pentru materiale erotice. Paguba, 60.000 de lei

Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale Alba au reținut doi bărbați din județul Timiș care, în schimbul unor materiale erotice, au cerut și primit datele bancare a patru bărbați. Nu le-au mai trimis imaginile erotice, dar le-au golit conturile de 60.000 de lei.

La data de 30 septembrie 2020, polițiștii au reținut doi bărbați în vârstă de 26 și 36 de ani, ambii din județul Timiș, bănuiți de efectuarea de operațiuni financiare, în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.

„În perioada iulie – septembrie 2020, după ce ar fi publicat anunțuri matrimoniale pe un site, persoanele bănuite ar fi avut discuții, prin intermediul unei aplicații de socializare, cu patru bărbați din județul Alba pe care i-ar fi determinat sa le transmită datele cardurilor bancare sau chiar  fotografii cu aceste date”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

După ce timișenii ar fi promis bărbaților că o să le pună la dispoziție materiale cu conținut erotic, ar fi folosit în mod ilegal de datele obținute. Le-au asociat unor aplicații mobile și le-au fi folosit pentru diferite plăți și chiar tranzacții financiare. Victimele au fost prejudiciate cu 60.000 de lei.

Polițiștii din Timiș efectuaseră la data de 29 septembrie 2020 două percheziții domiciliare la locuințele celor doi bărbați. Pentru recuperarea prejudiciului cauzat, au fost indisponibilizați 69.900 de lei, fiind ridicate telefoane mobile și carduri.

Astăzi, 1 octombrie, cei doi bărbați din Timiș au fost duși la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba și urmează ca procurorii să decidă ce măsuri vor lua.

Poliția avertizează: ATENȚIE cum și unde folosiți CARDUL BANCAR!

Danemarca: Șase români au folosit Metoda Ketchup pentru a fura carduri bancare

Român, condamnat în SUA la trei ani de închisoare pentru fraude cu carduri bancare. Alți doi s-au declarat vinovați

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA